Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Začel se je Odbojkarski kamp Tineta Urnauta

V prihajajočem vikendu se je na Ravnah na Koroškem začel poletni Odbojkarski kamp pod vodstvom Tineta Urnauta in izkušene trenerske ekipe.  Ob otvoritvi kampa Tineta Urnauta so svečano odprli še novo pridobitev - igrišče za odbojko na mivki pri Športnem centru Ravne na Koroškem

 

Med 2. in 8. julijem se v Športnem centru Ravne odvija poletni Odbojkarski kamp Tineta Urnauta, kapetana slovenske odbojkarske reprezentance. Kamp že drugo leto zapovrstjo sprejema številne mlade športne navdušence. Znanje odbojke bo letos nadgrajevalo okoli 80 osnovnošolcev in osnovnošolk oziroma srednješolcev in srednješolk iz Slovenije in tujine.

 

Organizatorji so povabili nekaj izkušenih trenerjev, s katerimi bodo mladi odbojkarji in odbojkarice urili svoje veščine: Adolfa Urnauta (bivšega trenerja številnih moških in ženskih klubskih ekip v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji), Andreja Urnauta (trenerja odbojkarskega kluba Shanks Guibertin iz Belgije, s trenerskimi izkušnjami v klubih v Sloveniji, Belgiji, Nemčiji in v državni reprezentanci Hrvaške), Barbaro Drevenšek (bivšo igralko, trenerko mlajših selekcij in sodnico), Gašperja Ribiča (trenerja moške in ženske ekipe OK Calcit Ljubljana), Jeleno Ščerbakovo (trenerko mlajših kategorij in bivšo klubsko igralko ekip v Rusiji, na Hrvaškem, v Franciji), Leonarda Bariča (trenerja moških ekip v Sloveniji, Franciji, Avstriji, ZAE in na Hrvaškem), Matjaža Urnauta (igralca in trenerja ekipe Saint Louis iz Francije) in Urško Skarlovnik (profesorico športne vzgoje, sodnico, bivšo članico strokovnega sveta pri Odbojkarski zvezi Slovenije). Poleg trenerskih veščin se prav vsi ponašajo tudi z osebnimi športnimi uspehi, zaradi katerih bodo nedvomno dober vzgled in motivacija mladim odbojkarjem in odbojkaricam.

 

Organizatorji (ekipa kampa ter ZKŠTM – Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem) so za udeležence pripravili po dva treninga dnevno v športnih dvoranah ter številne spremljajoče aktivnosti. Pripravili so tudi vrsto spremljajočih aktivnosti: odbojko na mivki, odbojko v vodi, večerni pohod s svetilkami, potapljanje, plezanje, družabne igre, karaoke, ustvarjalne delavnice ipd.

 

Dogajanje je skoncentrirano na območje Športnega centra Ravne na Koroškem, saj ima, tudi po mnenju Tineta Urnauta, vrhunske pogoje za odbojko in ostale športe.

 

Uradna otvoritev kampa in hkrati otvoritev novega igrišča za odbojko na mivki v omenjenem Športnem centru se je odvila v ponedeljek, 3. julija, ko sta igrišče za nadaljnjo uporabo slavnostno otvorila Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezetance, ter Aljaž Verhovnik, podžupan Občine Ravne na Koroškem.

 

Otvoritvi je sledila ekshibicijska tekma, na kateri so nastopili: Iza Mlakar (državna reprezentantka slovenske članske selekcije), Ana Skarlovnik (državna prvakinja v odbojki na mivki), Žiga Mori (državni reprezentant  mladinske selekcije) in Luka Primik (državni reprezentant kadetske selekcije), oba hkrati tudi mlada upa ravenskega OK Fužinar. Udeležence je pozdravil tudi direktor ZKŠTM Aleš Logar.

 

Več o dogajanju pa na www.tineurnaut.si.

 

Oglejte si tudi