Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Watervolley 2016 v olimpijskem bazenu na Ravnah

Prvenstvo v odbojki na vodi je bilo letos organizirano že šesto leto zapovrstjo. Zanimiva ideja, ki se je pred tremi leti porodila športnima trenerjema odbojke Ditru Vebru in Sašu Rejcu, je ponovno, zdaj že tradicionalno, doživela realizacijo v Mestnem (olimpijskem) bazenu na Ravnah na Koroškem.

 

Pravila igre odbojke v vodi so podobna kot za odbojko na mivki, a vendarle prilagojena igri v vodi. Posebna je seveda tudi žoga, igralci pa so v vodi do pasu.

 

Osnovni namen glavnih organizatorjev, aktivnih športnikov Ditra Vebra in Saša Rejca, ki sta med vsemi športi še posebej predana odbojki, je, da približata odbojko v vodi širši javnosti in ponudita igralcem in kategoriziranim tekmovalcem nekaj drugačnega. Predvsem pa želita organizatorja igralcem, ki skozi tekmovalno sezono veliko časa preživijo v dvorani, poleti pa na mivki, ponuditi še drugačno obliko tekmovanja v zabavnem in hkrati tekmovalnem duhu.

 

V novem, malce drugačnem načinu igranja odbojke, se je tudi letos preizkusilo 18 ekip sestavljenih iz moških dvojic.

 

Watervolley oziroma odbojka v vodi je bila vsa leta do zdaj zanimiva in atraktivna s številnimi animacijami za gledalce. Za celodnevno glasbeno spremljavo je tudi letos poskrbel DJ.

 

Letošnji šesti turnir za moške v odbojki v vodi je potekal v petek, 5. 8., in v soboto, 6. 8. 2016, z zanimivim spremljajočim animacijskim in zabavnim programom. Dvodnevno dogajanje se je pričelo v petek z žrebanjem. Po uradni otvoritvi so že prvi večer igrali vse do poznih večernih ur. V soboto se je turnir odvijal ves dan, igranje pa so spet zaključili v poznih večernih urah. Sodelovalo je kar nekaj ekip iz domače in širše okolice. Vse sodelujoče ekipe so prejele nagrado, še posebej bogate nagrade pa so prejeli tekmovalci, ki so se uvrstili na prva tri mesta.

 

Prvo polfinale je potekalo med ekipama ŠČEGETAVČKA in STRAH IN TREPET, drugo pa med ekipama 2M in OUTSIDERJA. Končno tretje mesto sta tokrat zasedla Luka Gnamuš/Tomaž Levar (OUTSIDERJA), na drugo mestu sta se uvrstila Marko Pokleka/Miro Nastič (2M), neporažena pa že tretje leto zapovrstjo ostajata Gašper Koželnik/Rok Menih (STRAH IN TREPET). Po razglasitvi mest in podelitvi nagrad so turnir zaključili še z nastopom akustične skupine Alterego.

Organizator se zahvaljuje vsem nastopajočim ekipam, Zavodu za kulturo, šport in turizem, Plavalnemu klubu Fužinar Ravne, vsem sponzorjem in ostalim, ki so pripomogli k še eni odlični izpeljavi turnirja odbojke v vodi.

Prihodnje leto pa se ponovno vidimo.

Oglejte si tudi