Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
4°C
-2°C
Deli
1673

Vedran Ružić: SPIRITUAL MARKET

S Porinom nagrajeni najboljši hrvaški jazz album leta 2016! Tokrat so se predstavili na Ravnah na Koroškem v KMKC Kompleks v okviru Abonmaja Jazz Ravne.


Spiritual Market hrvaškega basista in slikarja Vedrana Ružića spaja glasbeno in vizualno umetnost. Avtor pravi, da pri slikanju vidi glasbo, pri igranju pa sliši  barve. Ko je glasbi in slikarstvu dodal še fotografijo in film, je nastal projekt, navdahnjen s potovanjem legendarnega Marca Pola proti Vzhodu. Glasba, nagrajena s Porinom za najboljši hrvaški jazz album, je bila namreč osnova za prvi hrvaški jazz film, ki je bil posnet na glasbo in ne obratno, kot je to običajno. Koncert je spremljala tudi slikarska razstava, ki avtorja prikaže kot celovitega umetnika, z razvitim prepoznavnim lastnim slogom.

 

Za ljubitelje jazz glasbe je bil ta večer nepozaben, sledijo pa mu še drugi četrtkovi nepozabni večeri. Večeri z najboljšimi virtuozi na svetu: na odru vrhunski glasbeniki, v dvorani pa  čudoviti zvoki glasbil in vokalov.

 

Zasedba: Vedran Ružić (HR) - bas / kompozicija, Pavle Miljenović (HR) - kitara, Mario Bočić (HR) - saksofon, Adriano Bernobić (HR) – bobni. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.