Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Urbana ureditev na Ravnah – predstavitev izposoje javnih koles sistema PICIKL

Ravne na Koroškem, 23.5.2017 – Ob 10. uri so se nam občani Občine Ravne na Koroškem in sosednjih občin, ter predstavniki medijev pridružili pri parkirni postaji sistema PICIKL na parkirišču pred občinsko stavbo na Ravnah.  Predstavniki Policijske postaje Ravne, Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, Občine Ravne in NIJZ območne enote Ravne smo na kratko predstavili promocijo telesne dejavnosti, postopek izposoje in vzdrževanje koles ter varno kolesarjenje, na pomoč pa nam je priskočil tudi Koroški gasilski zavod.

Kolesarjenje je stroškovno lahko dostopna oblika fizične aktivnosti, ki je za večino uporabnikov prijetna. Ob učinkovitem vodenju programov in zagotavljanju pogojev za varno kolesarjenje, lahko le to pri vseh starostnih skupinah izboljša psiho-motorične sposobnosti, delovanje srčno žilnega in dihalnega sistema ter zmanjšuje zdravstvena tveganja povezana s sedečim življenjskim stilom oz. civilizacijskimi boleznimi. 

Delovno mesto je okolje, kjer zaposleni preživimo velik del dneva, zato so zelo pomembni programi, ki nas spodbujajo k telesni dejavnosti. Ti programi koristijo tako zaposlenim kot delovnim organizacijam, saj boljša telesna pripravljenost vpliva na zdravje zaposlenih – zmanjšajo se odsotnosti z dela ter zviša se produktivnost.

V okviru projekta za izvajanje Strategije lokalnega razvoja na območju Lokalne akcijske skupine Mežiške doline 2014 – 2020 pod naslovom Urbana ureditev Mežiške doline, kamor sodi tudi današnja predstavitev, bo v letošnjem letu postavljenih še več izposojevalnih postaj PICIKL, tako da bo vzpostavljena tudi medkrajevna povezava.

Udeleženci so z današnjo predstavitvijo ter demonstracijo na postaji PICIKL pred občino Ravne pridobili številne informacije, kako si izposoditi kolo, katere dokumente potrebujejo za pridobitev uporabniške kartice, kako so vzdrževana kolesa in kako varno kolesariti. Opažamo pa, da uporabniki mestnih koles potrebujejo kontinuirano spodbudo k večkratni uporabi teh koles.  

V današnjem hitrem tempu življenja, pa kljub temu vse preveč časa presedimo tako doma ali v službi in je ena izmed možnosti, da del poti kombiniramo z mestnimi kolesi. Izkoristimo vsako priložnost za telesno dejavnost- tudi za pot na delo in z dela ali za obvezne opravke. 

Oglejte si tudi