Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Tradicija se nadaljuje: Korošci napolnili mariborski Štuk

V torek, 20.3.2018, so koroški študentje napolnili Maribor s tradicionalno Koroško gavdo, za dokončno poslovitev preteklemu izpitnemu obdobju in pozdrav pomladi, ki jo letos vsi že nestrpno pričakujemo. Tudi letos so se študentje družili z korošci in aktivisti drugih študentskih klubov, ki so prišli podpreti Klub koroških študentov na Koroško gavdo.  

Koroška gavda se je začela ob 22.30, ko je oder in publiko ogrela skupina Dixons z rockovskimi priredbami znanih domačih in tujih pesmi, ter nekaterimi avtorskimi hiti. Razgreto množico, ki je med njihovim nastopom napolnila Štuk, je prevzel Rock'n'band s svojimi večnimi hiti. Rok'n'bandu se je na odru nato pridružila Odprava zelenega zmaja, kjer so skupaj zaigrali se nekaj pesmi. Zmaji so dvignili in popeljali množico dobrovoljnih mladih in mladih po srcu skozi svoj repertuar punk priredb znanih slovenskih zimzelenih in drugih skladb, ki jih vsi vedno znova radi slišimo.

Med nastopi bandov so potekale zabavne nagradne igre in animacije, kjer sta Klub koroških študentov in Collegium-Mondial Travel zmagovalcem podelila praktične nagrade in izlet na Spring break 2018.

»V veselje mi je bilo organizirati še eno Koroško gavdo, dogodek s tako dolgo in neprekinjeno tradicijo. Vsak dogodek zahteva ogromno truda in organizacije, ampak je vse poplačano ko vidiš napolnjen Štuk ter nasmehe in srečo na obrazih prijateljev, ki norijo pod odrom. Zahvaljujem se vsem 1100 obiskovalcem, ki ste prišli. Ravno vi nam dajate pogon in energijo, da za vas ustvarjamo še naprej, vedno boljše in večje dogodke. S celotno ekipo Kluba koroških študentov že komaj čakamo, da se vidimo poleti na KKŠ Summer breaku ter jeseni na Koroški gavdi v Ljubljani.«, je povedala Vanesa Topler, vodja projekta Koroška gavda.

Oglejte si tudi