Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Stopnice na Čečovje v poletnih barvah

Ravenski gimnazijci so pred zaključkom šolskega leta pričarali pisano in barvasto poletje na stopnicah, ki vodijo iz Trga na Čečovje. Dijakinje in dijaki prvega letnika so pod mentorstvom Alje Tertinek in Katje Krejan, ki vodita likovne delavnice na Gimnaziji Ravne na Koroškem zelo zavzeto poslikali in polepšali stopnice.

Ideja, ki se je porajala pri mentoricah in jo je finančno podprla Občina Ravne na Koroškem daje mladim vedeti, da so del skupnosti in tako začutijo, da so svojim marljivim delom doprinesli veliko lepega k utripu mesta. Nad barvanjem in seveda končnim rezultatom so bili zelo navdušeni tudi mimoidoči.

Navdušena pa je bila tudi Občina Ravne na Koroškem, ki je stopnice v okviru projekta »občina po meri invalidov« že označila z vidno (rumeno) barvo v pomoč slabovidnim osebam. Sedaj so stopnice še bolj mavrične in v še večjo podporo vsem slabovidnim občanom.

Mladi s svojima mentoricama pa obljubljajo, da se bodo še pridružili in ustvarili kakšno barvito ali drugo poslikavo in polepšali našo lepo mesto.

Oglejte si tudi