Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Starejši dečki do prve lige, člani do prepričljive zmage

Vikend je bil v znamenju odbojke. Ekipe OK Fužinar Metal bile polovično uspešne. Druga ekipa je izgubila doma proti izkušeni ekipi iz Radencev, prva ekipa pa je v drugi tekmi dneva nadigrala Žirovnico s 3:0. V nedeljo, 10. decembra so na parket stopili še starejši dečki, ki so v Mariboru potrdili nastopanje v A ligi, kjer nastopa najboljših dvanajst ekip v Sloveniji.

V soboto ob 16. uri je bila odigrana tekma med domačo ekipo Fužinar Sij Metala II in Radenci, ki tudi letos lovijo uvrstitev v 2. ligo. V vrsti Radencev nastopajo tudi bivši prvoligaški igralci, ki smo jih prejšnje sezone lahko spremljali na Ravnah. A v prvem nizu se domači niso ustrašili izkušenih gostov, saj so do zadnjega bili v igri za zmago v prvem nizu. A v končnici so gostje le strli domače in dobili uvodni niz s 25:22. V nadaljevanju so vajeti igre postopoma prevzeli gostje, vendar so na trenutke domači pokazali borbeno igro v obrambi in uspeli držati korak z Radenci. V tretjem nizu so po hitrem zaostanku priložnost za igro dobili tudi igralci s klopi, a tudi to ni spremenilo poteka tekme. Radenci so slavili s 3:0, našo mlado ekipo pa naslednja tekma čaka že v sredo, ko bodo nastopili v Mežici. Za Fužinar II so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Adam 6, Ramšak 5, Glinšek 5, Podričnik 3, Maklin 1, Slemenik 1, Primik 1, Tominc, Ranc, Belaj, Vučetić, Hovnik Rožen, Hribernik in Ramšak 02.

V drugi tekmi dneva so nastopili člani. V tekmi bivših prvoligašev dvoma o zmagovalcu ni bilo, gostje so le v uvodu prvega niza povedli. A že do polovice niza in do konca tekme pa OK Fužinar vodstva ni več izpustil iz rok. Prva dva niza sta se končala na 17. in 19. točki, v zadnjem pa so domači povsem nadigrali National Žirovnico, ki je v zadnjem nizu uspela osvojiti le 6 točk! Z zmago s 3:0 ostajajo na 4. mestu, a do želenega 1. mesta jih ločijo le tri točke. Zaostanek pa bodo poskušali zmanjšati že do konca prvega dela, ko ekipo čakata še tekmi proti neugodnim Črnučam ACH II v gosteh in doma proti Žužemberku 23. decembra.

V nedeljo pa so za uspeh vikenda poskrbeli starejši dečki, ki so nastopili v Mariboru. Uvrstitev v A ligo je bila le še formalnost, katero so z zmago z 2:0 potrdili proti Slovenski Bistrici. V drugi tekmi pa so po napeti končnici izgubili z Mariborom, ki si ji iz kvalifikacijske skupine A poleg Fužinarja priigral nastope med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 22 točk, Vertačnik 12, Hribernik 12, Beondič 8, Ranc 5, Robnik, Pakar, Dobrodel, Krajnc, Navodnik in Špenger.

 

Oglejte si tudi