Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Skupina SIJ omogočila ureditev otroškega smučarskega poligona na Poseki

Prvi zimski počitniški dan koroških otrok se je začel z Družinskim dnevom na snegu na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem, kjer so v uporabo predali otroški smučarski poligon. Z donacijo vlečnice Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) sta učenje smučanja za otroke in zabavo na snegu omogočili družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems iz Skupine SIJ. Uporaba otroškega poligona je v letošnji smučarski sezoni brezplačna.

Družinski dan na snegu na smučišču Poseka je bil namenjen predvsem zabavi na novem otroškem smučarskem poligonu. Otroci vrtca Ravne na Koroškem so pozdravili vse obiskovalce s prisrčno pesmijo, z gibalno točko pa ogreli nadobudne male Majčijeve smučarje, ki so prvi preizkusili progo. Nove pridobitve so bili veseli predvsem otroci iz lokalnega okolja, ki bodo svojo prve smučarske zavoje med zimskimi šolskimi počitnicami lahko vadili prav na domačem terenu ob izteku smučišča Poseka, kjer so idealni pogoji za učenje smučarjev začetnikov.

»Prvi stik s snegom je za male smučarje zelo pomemben,« je na otvoritvi v imenu ZKŠTM poudaril Zdravko Kotnik, vodja obratovanja smučišča Poseka. »Če otroci v smučanju prepoznajo tudi zabavo, učijo z veliko večjim zanosom in veseljem. Smučišče Poseka je primerno za družinsko smučanje, nezahtevni teren ob izteku smučišča na Poseki ustvarja idealne pogoje za smučarje začetnike. Veseli nas, da smo s Skupino SIJ ponovno prepoznali skupni interes za razvoj infrastrukture na območju Športnega centra na Ravnah, do zdaj sta bili namreč najbližji smučišči za otroke v pet kilometrov oddaljenem Rimskem vrelcu in na 17 kilometrov oddaljenih Kopah.«

Skrb in odgovornost do ljudi in okolja, v katerem delajo in živijo sodelavci Skupine SIJ, je ena od temeljnih usmeritev Skupine SIJ, je v imenu donatorjev otroškega poligona, družb SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems izpostavil Samo Jenič, direktor družbe SIJ Ravne Systems: »S podporo projektov za razvoj športne infrastrukture, spodbujamo zdrav način življenja in aktivnega preživljanja prostega časa prebivalcev lokalnih okolij. Ureditev otroškega smučarskega poligona prinaša dodano vrednost tudi nam, saj na Poseki smučajo tudi naši zaposleni in njihove družine. Še posebej pa smo zadovoljni s tem, da je smučanje na otroškem poligonu brezplačno.«  

Na Jesenicah in na Ravnah na Koroškem, kjer so metalurške družbe Skupine SIJ pomemben steber družbenega življenja, Skupina SIJ močno podpira kulturne, humanitarne in športne aktivnosti: »V sodelovanju z ZKŠTM sodelavcem ravenskih družb Skupine zagotavljamo brezplačno ali bistveno cenejše športno-rekreativne dejavnostih v  Športnem centru Ravne, postavili smo tudi športni poligon za vadbo na prostem iz našega jekla. Z odpadno toploto, ki nastane v procesu taljenja jekla v elektroobločni peči SIJ Metal Ravne, pa zagotavljamo tudi ogrevanje zimskega in letnega bazena. In nenazadnje, na smučišču Poseka smo že dvakrat organizirali Zimske igre SIJ, naš drugi največji dogodek za druženje zaposlenih,« je povedala Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ.

 

 

 

 

---

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, ki s svojimi proizvodi zaseda vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupino SIJ poleg metalurške (osnova dejavnost) sestavlja še prehrambna dejavnost (Skupina Perutnina Ptuj), ki skupaj zaposlujeta skoraj 7.500 zaposlenih v Sloveniji in tujini. Skupina SIJ je v prvih devetih mesecih leta 2017 ustvarila 763,5 milijona evrov prihodkov od prodaje (19,7-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani), poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) v višini 78,7 milijona evrov (primerljiv z enakim obdobjem lani, ko je bil 78,4 milijona evrov) in čisti poslovni izid v višini 13,7 milijona evrov. Skupina je tudi v tretjem četrtletju leta 2017 ohranila visoko dobičkonosnost poslovanja, saj je EBITDA marža v prvih devetih mesecih leta 2017 znašala 10,3 odstotka, in ostaja nad povprečjem panoge, tako v metalurški kot v prehrambni dejavnosti skupine.

Dodatne informacije:
Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla
mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja
Telefon: +386 1 242 98 27
Mobitel: +386 41 313 532
E-naslov: sara.wagner@sij.si

Oglejte si tudi