Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Skavti prinesli betlehemsko luč na občino

Luč miru iz Betlehema je dobrodelna akcija, ki poteka v Sloveniji že 26 let. Letos  so jo skavti v Slovenijo iz Betlehema (preko mednarodnega sprejema na Dunaju) prinesli že šestindvajsetič! Betlehemska luč miru, ki so jo skavti k nam prinesli z Dunaja, letos v naše domove prihaja z namenom spodbujanja medsebojnega sprejemanja in zmanjševanja negativnih predsodkov in delitev. Skavti vsako leto do božiča delijo plamen v upanju, da bo na tak način prišel v čim več slovenskih domov.

 

Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

 

Luč miru iz Betlehema, ki letos potuje pod geslom Razprodaja miru, naj pripomore k ozaveščanju o miru kot eni od najpomembnejših vrednot. Pomaga pa naj tudi k poglabljanju vase in iskanju moči za ohranjanje človeškosti v današnjem svetu, ne le v prazničnem predbožičnem in novoletnem času.

 

V Sloveniji ga najvišji predstavniki države prejemajo že prav od začetka. V preteklem letu je luč svetila v skoraj 100 000 domovih. Ljudje so ob akciji prispevali sredstva za dobrodelni namen, ki zaznamuje akcijo že od samega začetka.

 

Na Občini Ravne na Koroškem jo je sprejel župan dr. Tomaž Rožen skupaj s sodelavci občinska uprave. Zvečer pa je zagorela tudi na Uršlji gori. 

Oglejte si tudi