Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Silvestrski tek na Ravnah

 

V organizaciji Četrtne skupnosti Javornik–Šance je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. Letošnji tradicionalni tek je bil že 23. silvestrski tek zaporedoma.

 

Starta teka na progi, dolgi 1150 metrov, ki je namenjena predvsem rekreativnim tekačem in tekačicam, se je tudi letos udeležilo nekaj aktivnih atletov in atletinj. Na tekaško pot se je podalo nekoliko manj kot sto tekačic in tekačov različnih starosti. Tudi letos sta bili dve kategoriji, moška in ženska.

 

Med  tekačicami in tekači sta bila absolutna zmagovalca pri moških Jan Kramer iz AK Velenja. Pri ženskah je bila najhitrejša domačinka Tina Česnik.

 

Posebej so, izpeljali tudi tek za otroke do desetega leta starosti, ki so se na krajšo progo, dolžine dobrih 300 metrov, podali uro prej.

 

Startnine tudi letos ni bilo. So pa prireditelji za vse udeležence pripravili praktična darila, ki so jih prejeli po končanih tekih. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami. Za letošnji silvestrski tek so koroški slikarji Benjamin Kumprej, Mojca Kovač in Milan Pečovnik darovali štiri slike, ki jih so jih prijeli dva srečna izžrebanca in najstarejša tekača.

 

Tradicionalno tekaško prireditev so popestrili s svojim nastopom člani Pihalnega orkestra železarjev Ravne. Športno prireditev je komentiral naš športni komentator Ivo Mlakar.

 

Oglejte si tudi