Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Projekt AED REŠUJE ŽIVLJENJA

V sredo, 6. decembra 2017, je v ČS Dobja vas, pri postaji za izposojo koles – PICIKL, potekala predaja namenu 100. javno dostopnega avtomatskega defibrilatorja (AED) na Koroškem.

 

Gre za skupni projekt občin Mežiške doline v okviru operacije za izvedbo Strategije lokalnega razvoja območja Mežiške doline. Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. V okviru projekta bo na območju Občine Ravne na Koroškem postavljen en defibrilator z ogrevano omarico (na lokaciji naselja Dobja vas), izvedenih pa bo tudi 6 delavnic za različne ciljne skupine (učenci, gasilci, občani).

 

Stoti javno dostopni avtomatski defibrilator (AED) na Koroškem so predali namenu vodja Mreže javno dostopnih defibrilatorjev Peter Kordež iz Zdravstveno reševalnega centra Koroškem, Ivan Žagar, predsednik Društva srčnih bolnikov Koronarnega kluba Mežiške doline, in dr. med., spec. internist Cirila Pušnik Slemenik, dr. med. Prisluhnili smo še županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, ki je skupaj z ostalimi simbolično prerezal trak na ogrevani omarici z napravo AED.

Oglejte si tudi