Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Program »Za zdravje mladih«

Mladinski svet Ravne na Koroškem se je v lanskem letu vključil v program »Za zdravje mladih«, katerega koordinator je mladinsko gibanje Brez izgovora. Program se izvaja na nivoju celotne Slovenije oz. na območjih, kjer sodelujejo partnerske organizacije.

 

Tako smo člani mladinskega sveta že lansko jesen odšli na usposabljanje na promotorje zdravja, ki je potekalo v Planici. Pridobljena znanja in veščine smo nato uporabili za pripravo lokalnega projekta, ki smo ga naslovili »Zdrava prehrana mladostnika«. Podatki kažejo, da je glede na hiter tempo življenja, opaziti vse večje težave z nezdravim načinom prehranjevanja pri mladostnikih.

 

Strokovno pomoč v projektu je nudil Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Ravne na Koroškem. Poskrbeli so za pripravo vsebine zloženke z naslovom Zdrava prehrana mladostnika. Prav tako so 17. maja 2016 poskrbeli za predavanje na temo zdrave prehrane, katerega so se udeležili organizatorji prehrane na koroških osnovnih šolah ter dijaki Šolskega centra Ravne na Koroškem.

 

Brošure smo razdelili med vse dijake našega šolskega centra. Dijaki, ki so se udeležili predavanja NIJZ-a, pa so slišane informacije na razrednih urah prenesli svojim vrstnikom. Tako dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem kot tudi Srednje šole Ravne so v mesecu maju skupaj z mladinskim svetom na šoli organizirali degustacijo zdravega zajtrka.

 

Prav tako v sklopu projekta »Za zdravje mladih«, je v soboto 21. maja 2016 v Kulturnemu centru na Ravnah na Koroškem potekalo tudi predavanje o športni prehrani doc. dr. Nade Rotovnik Kozjek, katerega smo pripravili skupaj z Zvezo športnih društev Ravne na Koroškem.

 

Veseli nas, da je projekt pokazal precejšnje zanimanje pri šolah in športnih organizacijah v občini in tudi v regiji. Zato bo Mladinski svet Ravne na Koroškem še naprej dajal pozornost projektom, ki usmerjajo mladino k zdravemu načinu življenja.

 

 

Predsednik MSR

Aljaž Verhovnik,  l. r.

 

http://msr.si/images/brosura_prehrana.pdf


Oglejte si tudi