Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Premiera gledališke igre Kulturnega društva Svitanje

Zopet se je zasvitalo v dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem. Zasijal je nov žarek Kulturnega društva Svitanje, zgodila se je premiera naše Gledališke skupine.

V soboto zvečer, 27. januarja 2018, so premierno predstavili dve enodejanki: Družinski večer Alenke Mežnaršič in Pisma don Juana Luize Treves.        

 

Igrali so: Simon Planšak, Ivica Breznik, Jožica Brežnjak, Jožica Uršnik, Lojzka Strmčnik, Maruša Dolinšek in Nika Jelen. Režiserka predstave pa je Cvetka Kramberger.

 

Velika dvorana Kulturnega centra se je napolnila, da je pokala po šivih. Za odrom je bilo v zraku čutiti nekaj napetosti, a kje je ni, če se premiera zgodi. Prvi napeti trenutki so prešli v sproščeno igro in uživali so tako igralci kot občinstvo. Že kaj kmalu se je iz dvorane zaslišal smeh, ki je vse še bolj sprostil in igralce kar ponesel skozi igro in besedilo. Ob koncu je igralce nagradil navdušen aplavz.

Iskrene čestitke ob premieri in veliko užitkov ob igranju ponovitev v sosednjih krajih. Vsem obiskovalcem pa hvala za obisk in na svidenje prihodnjič.

Ana Potočnik, predsednica KD Svitanje

Oglejte si tudi