Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Poklicna tržnica na Ravnah na Koroškem

V četrtek, 11. 1. 2018,  se je v  telovadnici OŠ Koroški jeklarji odvila četrta Poklicna tržnica v skupni organizaciji OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroški jeklarji.

Predstavljalo se je petnajst srednjih šol s skupno preko petdeset programi s koroške, podravske in savinjske regije, številni podjetniki Območne obrtno podjetniške zbornice, podjetji SIJ Metal in SIJ Ravne Systems, predstavnici Urada za delo Ravne in predstavniki dijaškega doma.

Četrtič zapored so na poklicni tržnici sodelovali tudi predstavniki Območne obrtno podjetniške zbornice Ravne na Koroškem (sekretarka Judita Škoflek) in  predstavniki podjetij Gostišče Krivograd, Serving d.o.o., Avtohiša Žunko, Mesarija in gostinstvo Lečnik in Lesarstvo Žaže, ki so zainteresiranim predstavili svoje poklice ter možnost izvajanja delovne prakse v povezavi s srednjimi šolami.

Vabilu sta se odzvali tudi podjetji Metal Ravne d.o.o. in Ravne Systems, ki sta predstavili potrebe po zaposlovanju v obeh podjetjih ter razpisane štipendije za naslednje šolsko leto.

Predstavnici ZRSZ – Urada za delo Ravne sta zainteresiranim podali osnovne informacije o poklicih, povpraševanju na trgu dela, veščinah iskanja zaposlitve in gradnji kariere.

Dogodka se je udeležila večina devetošolcev obeh ravenskih šol ter njihovi starši in razredniki. Letos so se nam pridružili tudi nekateri učenci in starši z OŠ Juričevega Drejčka ter OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Po napovedi gostujočih šol in podjetij so bili obiskovalci povabljeni k stojnicam, kjer so dobili informacije o programih in specifikah posameznih šol ter dejavnostih, politiki zaposlovanja in štipendiranja v podjetjih. Vse gostujoče šole in podjetja ter zavod so na stojnicah ponujali številne zloženke, pripomočke in izdelke. Mnogi so obiskovalcem ponudili možnost, da se sami preizkusijo v njihovi dejavnosti.

Odzivi udeležencev in obiskovalcev so bili tudi letošnje leto pozitivni. Devetošolci in njihovi starši z obeh ravenskih osnovnih šol so lahko na enem mestu pridobili informacije o srednješolskih programih, štipendiranju, možnostih zaposlitve in vodenju kariere.

Oglejte si tudi