Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
6°C
-6°C
SRE.
0°C
-3°C
Deli
6825

Otvoritev grbinastega /pumptrack/ poligona za kolesarje

PUMPTRACK POLIGON je Občina Ravne zgradila v okviru projekta »Spodbujanje trajnostne mobilnosti in urbana ureditev Mežiške doline«. Projekt je bil poleg sredstev iz občinskega proračuna finančno podprt še s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Strošek izgradnje je znašal 32.000 EUR od tega smo od iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobili 19.000 ER in 13.000 pa smo namenili iz občinskega proračuna. Poligon je zgradilo podjetje oziroma Zavod Aliansa iz Ljubljane, ki imajo že več kot desetletje izkušenj na področju akcijskih športov.

Pumptrack poligon je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Primeren je za vse velikosti koles in tudi rolke, rolerje in skiroje. Primeren je za vse kolesarje tako za učenje vožnje s kolesom, kot tudi za vadbo vrhunskih kolesarjev, saj je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno.

Za premikanje po pumptrack poligonu kolesarji ne uporabljajo poganjanja temveč se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol. In prav tovrsten, inovativen način poganjanja pumptrack poligone ločuje od ostalih objektov in stez namenjenih kolesarjenju.

Poligon omogoča kvalitetno, zabavno in aktivno preživljanje prostega časa za celotno družino, saj je primeren za vse med drugim in sedemdesetim letom starosti. Prav tako za uporabo poligona ne potrebujemo dragega kolesa ali opreme, zato je uporabnost poligona dostopna prav vsem.

Prisluhnili smo podžupanu Občine Ravne na Koroškem  Aljažu Verhovniku, ki je poudaril, da se vidi, da so kolesarji in ostali zelo veseli pridobitve in jo marljivo uporabljajo. Spregovoril je tudi direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, Aleš Logar, ki bo v prihodnje tudi upravnik in vzdrževalec tega objekta.

Sledil je prerez traku in otvoritvena vožnja. Kasneje so se na poligonu predstavili kolesarji kolesarskega kluba Ravne ter skejtarji Športnega društva Prevalje, ki so se predstavili tudi vožnjo s skejti. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.