Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Otroci za varnost v prometu 2015

 

 

Tudi letošnja akcija je bila zelo uspešna. V natečaju so sodelovale 4 osnovne šole in 7 vrtcev ter skoraj 588 učencev in otrok. Uspešno delo je omogočilo 25  pedagoških delavcev.

 

Likovne izdelke s sporočilom otrok smo ob martinovem,  11. 11. 2015, v okviru akcije »Otroci za varnost v  prometu« s pomočjo policistov Policijskih postaj Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Sveta za preventivo v cestnem prometu v Občini Prevalje podarili   voznikom - odraslim,  kot  spodbudo, da bodo bolj pozorni v prometu in da več mislijo na naše najmlajše in druge udeležence v prometu.  Policisti so sporočili, da so bili odzivi voznikov zelo pozitivni.

 

Še tri akcije je v petek, 13. novembra, izpeljala Policijska postaja Ravne na Kor. in sicer v Črni in na Ravnah. Sodelovali sta Osnovna šola Koroških jeklarjev in Osnovna šola Črna.

Policisti PP Ravne so za otroke Osnovne šole Koroški jeklarji izvedli predstavitev dela policistov. Učenci OŠ Koroški jeklarji, ki so vključeni v program izbirnih vsebin na šoli (izbirne vsebine s področja zaščite in reševanja) so si skupaj z učiteljico ogledali delo policistov.

Policist je učencem prikazal delovanje laserskega merilnika hitrosti, uporabo in delovanje indikatorja alkohola ter prikaz intervencijskega vozila policije.

 

V petek, 13. 11. 2015, so učenci 5. razreda OŠ Črna izvedli dve akciji, povezani s prometom. Prva je bila namenjena voznikom motornih vozil in tudi kolesarjev. S pomočjo policistov so ustavljali voznike in učenci so jim z nekaj besedami sporočili, kako pomembno je, da ne vozijo pod vplivom alkohola ter da pazijo na pešce in kolesarje. Vsak ustavljeni voznik je prejel tudi otroško risbico, povezano s prometom.

Ko se je zmračilo, so izvedli še drugo akcijo, namenjeno pešcem. Z namenom, da bi bili v prometu varnejši in bolje vidni, so jim učenci delili odsevne trakove, zloženke Bodi previden ter otroške risbice. Hkrati so učenci  svetovali pešcem, da naj v mraku nosijo svetla oblačila in seveda odsevna telesa.

Obe akciji sta bili med ustavljenimi udeleženci v prometu zelo dobro sprejeti in učenci so v vlogi svetovalcev zelo uživali.

 

 

Ker so se otroci in mentorji odzvali v tako velikem številu in ker so bili izdelki resnično čudoviti, z zelo močnim sporočilom, smo izdelke predstavili udeležencem Nacionalne konference ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, na kateri smo v obliki panoja projekt še posebej predstavili širši strokovni javnosti. Izdelke smo podarili tudi udeležencem strokovnega predavanja mag. Janija Prgića- predavanje je potekalo na POŠ Kotlje v ponedeljek, 9.11.2015.

 

Ostale izdelke  bomo posredovali v knjižnice in zdravstvene domove v regiji.

 

Pripravila: Branka Božank

 

Oglejte si tudi