Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Na Reki absolutno najboljša Dugonjić in Odrova

Na Reki je 13. in 14. februarja potekal osmi mednarodni miting Victoria Grand prix 2016. V konkurenci 508 plavalcev iz desetih držav so se odlično uvrščale plavalke in plavalci Plavalnega kluba Fužinar Ravne.

 

V absolutni kategoriji je v seštevku dveh rezultatov zmagal Damir Dugonjić, drugo mesto je dosegla Tjaša Oder. V mladinski kategoriji je v seštevku dveh rezultatov zmagala Janja Šegel, drugo mesto je dosegla Janja Jamšek. V kadetski kategoriji je bila v seštevku dveh rezultatov druga Sara Račnik, tretja pa Mojca Hancman.

 

Posamično so Ravenčani v absolutni kategoriji dosegali sledeče rezultate:

 

Damir Dugonjić je zmagal na 50 in 100 metrov prsno, Tjaša Oder je zmagala na 800 metrov prosto ter bila druga na 400 metrov prosto in 400 metrov mešano. Gaja Natlačen je bila tretja na 400 in 800 metrov prosto, Janja Šegel je bila druga na 100 in 200 metrov prosto ter tretja na 50 metrov prosto, Janja Jamšek je bila druga na 200 metrov hrbtno ter tretja na 100 metrov hrbtno.

 

V mladinski kategoriji je bila najuspešnejša Janja Šegel, ki je zmagala trikrat. Janja Jamšek je dosegla dve prvi in eno drugo mesto. Gašper Oder je enkrat zmagal.

 

V kadetski kategoriji je Sara Račnik na 200 metrov prosto odplavala normo za mladinsko evropsko prvenstvo. Dosegla je še dve prvi in eno tretjo mesto. Mojca Hancman je bila enkrat prva, enkrat druga ter dvakrat tretja. Dejan Šteharnik in Matija Može sta po enkrat zmagala. Tretji mesti sta dosegla tudi Žan Rihter in Gal Kordež.

Oglejte si tudi