Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Odprtje Kavarne Plus - dnevnega centra za mlade

Na Ravnah na Koroškem v Partizanski ulici je potekala otvoritev Kavarne plus, dnevni center za mlade, ki bo delovala pod okriljem Koroškega medgeneracijskega centra.

Kavarna plus je po besedah strokovne vodje medgeneracijskega centra Marjane Kamnik je nov prostor za srečevanje mladih, prostor, ki je namenjen predvsem za aktivno preživljanje prostega časa, kraj, kjer bomo podpirali njihove potenciale, sposobnosti in znanja.

V Kavarni plus, kjer minusa ni bodo postregli čaj, kavo ali sok. Za tiste, ki bodo postali člani bodo napitki brezplačni, vendar se od njih pričakuje, da bodo v zameno za napitke opravili pet ur prostovoljnega dela v kavarni ali v lokalni skupnosti. Seveda pa so vabljeni tudi starejši gostje, ki pa bodo za napitke pustili prostovoljni prispevek. Sistem »dam-dobim« je posebnost kavarnice za mlade. Z neprofitnim načinom dela jih želijo spodbujati k prostovoljstvu in medsebojni solidarnosti.

Ravenska občina je prispevala najemnino in materialne stroške za delovanje. Program pa je podprla  družba Petrol Energetika.

V kavarni bo dnevno tudi strokovna delavka. Nabor aktivnosti je izredno pester. Ponedeljki bodo ustvarjalno obarvani skozi različne delavnice, torki posvečeni filmom in potopisnim predavanjem, ob sredah bodo v kavarni različna predavanja, gostovali bodo strokovnjaki z različnih področij. V četrtek bo dan  posvečen zgodbam, ki jih piše življenje. Med njimi so seveda tudi tiste o zasvojenosti z različnimi substancami. Družabno in živahno bo ob petkih, ob zvokih glasbe. V Kavarni plus pa bo delovno in živahno tudi ob sobotah, takrat pa bodo pekli palačinke (tudi na otvoritvi so postregli z njimi). Mesečno se bodo organizirale prostovoljne akcije. Kavarna plus pa lahko obiščete od desetih dopoldne do osmih zvečer.

Med drugimi obiskovalci boste tam srečali Robija Prošta, domačina, ki se je iztrgal iz objema alkohola in po vsem, kar je preživel, ima sedaj le eno željo; pomagati mladim, da ne zaidejo na enako pot.

Otvoritev je pospremil živahen glasbeno obarvan program.  Prisluhnili smo županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu. Strokovni vodji medgeneracijskega centra Marjani Kamnik ter predstavnici družbe Petrol Energetika.

Slavnostni gost je bil plavalec Damir Dugonjić, ki je skupaj z županom dr. Tomažem Roženom ter Marjano Kamnik simbolično prerezal trak in tako predal Kavarno plus namenu. 

Oglejte si tudi