Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Rap kot poezija

Da je lahko tudi rap poezija z močno sporočilno vrednostjo, so z branjem avtorskih tekstov pri hiški za knjigobežnice v ravenskem grajskem parku pred številnimi poslušalci dokazali koroški raparji Samo Kozar - Sam, Gr ex, Dražič in Nushy. Pridružili so se jim še drugi bralci raznih družbeno angažiranih in osebnoizpovednih besedil, nekateri redni, drugi pa novi bralci na rednih javnih branjih v parku, ki so prišli na povabilo neformalnega prostovoljnega kulturnega gibanja Radmance.

Kot je med drugim poudaril Samo Kozar, je pomembno razbijati stereotipe o rapu in raparjih, k čemur lahko pripomorejo tudi nekoliko drugačen literarni večer in dogodki, na katerih lahko prenašajo pozitivna sporočila o pomembnih vrednotah, ki v življenju največ štejejo, kot so medsebojni odnosi, spoštovanje drugih in drugačnih, (samo)zaupanje.

Torkovo dogajanje v sklopu Ravenskih dnevov je zvečer zaokrožila še predstava
Katje Vravnik in Tee Kovše z naslovom Ime mi je Vida o razmejevanju svobode in ujetosti človeka, sicer predstave gledališkega abonmaja Zadruge ZRaven, prirejene za formo uličnega gledališča. S sporočili, lutkovno-dramsko igro s svetlobo v noči in sencami sta na panoju pred knjižnico navdušili tudi zaradi fascinantnega odsevanja na grajskem poslopju. (plt)

Vir:Večer

Oglejte si tudi