Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Nicole Herzog Quartet

Nicole Herzog že več let velja za eno največjih skrivnosti švicarske jazz scene. V veliki meri samouka dobitnica nagrade za najboljšo nacionalno jazzovsko izvajalko v absolutni kategoriji je sicer prisotna na velikih jazzovskih odrih svoje domovine, vendar pa njen edinstveni glas, spretno sprehajanje med skladbami različnih stilov, raznolikost nians izražanja in dinamika podajanja dajeta njenemu petju prav poseben izraz. Kot improvizatorka se ne boji zapustiti cone udobja, če lahko s tem da besedam še dodaten poudarek. Lahko bi rekli, da je njeno petje pravzaprav pripovedovanje glasbenih zgodb – izražanje je lahko duhovito, lahko je ironično, v prav vseh izvajanih skladbah pa daje publiki velik del sebe.

 

V okviru turneje je vokalna ekstravaganca Nicole Herzog Quartet gostovala na Ptuju in Ravnah na Koroškem. Vrhunska jazzistka z afriškimi koreninami, ki je nastopila na odru v KMKC je dobitnica nagrade Generations festivala v Švici.  Zato ji je bilo dano sodelovanje s številnimi  zvenečimi imeni jazza, kot so Roman Schwaller, Dado Moroni, Isla Eckinger in Jimmy Cobb.

 

Na koncertu je poslušalce Nicole Herzog s svojim žametnim vokalom ter veliko vrhunske energije ter zvrhano mero elegance popeljala na potovanje skozi zgodovino jazz glasbe.

 

Spremljala jo je zasedba v sestavi Stane Hebar (kitara), Luka Herman Gaiser (kontrabas), Vincent Bourgeyx (klavir) in Bernd Reiter (bobni).

 

Oglejte si tudi