Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Desa Muck in njen svet

Koroška osrednja knjižnica je v tamkajšnjem Razstavišče pripravila zanimiv večer ob zaključku bralne značke za odrasle.

 

Bralno značko za odrasle Korošci pa bukve beremo so torej zaključili s pisateljico, publicistko in dramatičarko Deso Muck. Iskriv in humoren pomladni večer, ki ga je vodila Carmen L. Oven.

 

Deso Muck povezujemo s humorjem, pa naj gre za televizijsko nastopanje, gledališki oder ali ustvarjanje literature. A Desa Muck, gospa, ki živi od besed, je tudi drzna kritičarka sodobnega sveta, zaljubljenka v živali, mati treh hčera in prejemnica najprestižnejših umetniških nagrad, med drugim tudi Ježkove.

 

S pisateljico, igralko, publicistko in dramatičarko Deso Muck je bil res iskriv in humoren pomladni večer, ki ga skozi besedo popestrila in vodila Carmen L. Oven.

 

Projekt promocije branja za odrasle v knjižnici poteka že sedmo leto zapored. Uresničujejo ga v vseh koroških splošnih knjižnicah in v sodelovanju s Slovensko študijsko knjižnico v Celovcu. Bralni seznam je izziv razmišljajočemu umu ter živahna spodbuda domišljiji. S ponosom napišejo, da je del bralne značke za odrasle tudi LAHKO BRANJE.

 

Do 10. aprila 2017 so morali prebrati pet knjig, med katerimi je bila tudi ena pesniška zbirka. Bralne kotičke s priporočeno literaturo so udeleženci našli v osrednji knjižnici na Ravnah in krajevnih knjižnicah. Brali pa so lahko tudi na spletu. Bralno značko je zaključilo 212 bralk in bralcev.

 

V uvodu je zbrane nagovorila bibliotekarka Petra Makuc, ki je povedala:' Neki učeni Anglež je že pred 600 leti povedal, da zna samo knjiga učiti brez klofutanja, hudih besed in oštevanja. Samo ona nikoli ne spi, kadar se ji približaš, in če jo kaj vprašaš, ne bo ničesar poskušala skriti. Knjiga je zmeraj pripravljena za pogovor, za smeh in klepet o dogodivščinah in pol. Spremljevalka v dobrem in hudem. Najraje smo z njo, kadar smo bolni, ko pada dež, ko hočemo kaj izvedeti, ko smo zaljubljeni, ko nam je dolgčas … Če natanko razmislimo, skoraj zmeraj.

Spoštovani ljubitelji pisane besede, hvala, ker ste se odločili, da nocoj skupaj zaključimo 7. sezono bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo'.

Oglejte si tudi