Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Na Ravnah na Koroškem se je odvil fantastičen zaključek Festivala slovenskega jazza

13. Festival slovenskega jazza, ki je od 2. do 7. oktobra 2017 potekal na Ravnah na Koroškem, je sinoči zaključil svoja dogajanja s kar tremi koncerti, s katerimi je navdušil številno občinstvo ter jih dobesedno spravil na noge.

Od popoldanskih prireditev je gospel-jazz zbor Bee Geesus izvedel koncert v Cerkvi Sv. Egidija s pestrim tako hrvaškim kot slovenskim repertoarjem. Občinstvo je privabil tako k petju in tudi ploskanju. Pridružili so se tudi udeleženci vokalne delavnice in dokazali, da je na Ravnah na Koroškem ne le velik potencial za vrhunske instrumentaliste, temveč tudi vokaliste. Delavnice so potekale pod vodstvom Mateja Virtiča, Barbare Grabar in Tanje Krivec.

Večerno dogajanje v KMKC Kompleks so prevzeli in navdušili Peter Ugrin, Marko Čepak Maki, Aleš Ogrin, Ilj Pušnik in Aljoša Jerič, člani ljubljanske zasedbe Artbeaters. Predstavili so lanskoletno ploščo Life Compass On.

Celjska zasedba Blue Velvet v sestavi Andrej Koren, Viktor Trebelj, Jože Škorjanc, Miro Ulrych, Jani Šuligoj, Tim Zazijal in Mitja Telič je zaključila 13. Festival slovenskega jazza, ki je potekal v oktobrskem tednu. Večer je še bolj čarobno obarvala hrvaška diva Zdenka Kovačiček, s katero so skupaj izvedli klasične dixieland standarde ter jih popestrili z nekaj mehkeje obarvanimi ritmi kot tudi jazzovskimi in blues standardi.

Festival slovenskega jazza je tudi letos poskrbel za izredno raznolik in pester program, saj smo bili priča kar 13 vrhunskim in raznolikim koncertom, 18 delavnicam, s pomočjo katerih organizatorji skrbijo za vzgojo najmlajših, 3 razstavam, 4 okroglim mizam in predavanjem ter izidu Jazzopisa, kompilacije Jazzosledci Vol. 1 in premieri animiranega filma.

Vabljeni na Jazz abonma, ki se prične že v četrtek, 19. oktobra, s koncertom ZZ Quarteta.

Oglejte si tudi