Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Miklavžev tek po CIK – CAKU

Kdo je bil tisti, ki je najhitreje premagal 150 stopnic?

 

V soboto, 5. decembra 2015, so člani Mladinskega sveta Ravne na Koroškem (MSR) prvič organizirali Miklavžev tek po »cik-caku«, kot imenujejo stopnice do naselja Čečovje domačini.

 

Pred tekmovalci je bila zanimiva izkušnja, saj so morali na okoli 160 metrih v šprintu premagati kar 147 stopnic na Čečovje.

 

V prvem teku so tekači štartali v vrstnem redu štartnih številk, v drugem pa glede na doseženi čas, ki so si ga pritekli v prvem teku. Prvi je štartal tisti, ki je dosegel najpočasnejši čas in tako naprej po vrsti.

 

Tekmovalci so se med seboj pomerili v kategorijah otroci, mladinci, člani in veterani, posebej ženske in moški, ter seveda za absolutno najboljši čas skupno (moški in ženske skupaj).

 

Najštevilčnejša je bila udeležba v kategoriji mladinci, kjer je prvo mesto dosegel Grega Štern, drugi je bil Lojze Krautberger, tretje mesto pa je dosegel Boštjan Budna. Med člani je bil najboljši Silvester Oswald, v kategoriji veteranov pa je prvo mesto dosegel Ante Bilobrk.

 

Absolutno najboljše čase med moškimi so dosegli Grega Štern (1. mesto), Lojze Krautberger (2. mesto) in Boštjan Budna (3. Mesto). Najboljšim je medalje in pokale podelil predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

 

Udeleženci Miklavževega teka po »cik-caku« so se lahko na prireditvi okrepčali tudi s športnimi pripravki podjetja Herkul iz Raven na Koroškem. Program je povezoval Primož Mori – Mimi, ki je gledalce in tekmovalce  tudi zelo zabaval.

 

 

Oglejte si tudi