Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
4°C
-4°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
1521

Košarkar naj bo

Mladinska uspešnica Košarkar naj bo je razvnela že mnoga srca. V ponedeljek, 4. decembra 2017, so si film v Kulturnem centru ogledali učenke in učenci OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

 

Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti (tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval), ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. Pot velike spremembe otroka v mladostnika film prikazuje z razigranostjo, humorjem in naklonjenostjo ter predstavlja pozitiven pristop k otroškemu razmišljanju in ponuja upanje za vsakega učenca, da lahko s prizadevanjem uspe tako v šoli kot drugje. Suhodolčanovo razigranost in humor so odlično upodobili mladi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak) in Gaja Filač (Metka), v odraslih vlogah pa jih imenitno spremljajo Marko Miladinović (Salta), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter zaskrbljena starša Ana Maria Mitić in Matjaž Javšnik. Svež in privlačen film, poln čudovitih barv, zabava za otroke in odrasle, ki se lahko gleda na podoben način kot se bere knjiga - tako pravijo prvi odzivi.

 

Mlade je pozdravil in nagovoril avtor knjige in scenarist čudovite mladostniške zgodbe Košarkar naj bo Primož Suhodolčan. Občinstvo v dvorani mu je zanimanjem prisluhnilo in se nasmejalo njegovemu pripovedovanju.

 

V petek, 8. decembra, si bodo film ogledali še učenke in učenci OŠ Koroških jeklarjev.

 

Kino se je torej vrnil na Ravne pod imenom Moj kino Ravne na Koroškem. Prvič se je odvrtel v torek, 13. septembra 2016, v Kulturnem centru Ravne v najnovejši laserski tehniki na velikem platnu.

 

Redno kino predstavo si lahko v decembru pogledate v petek, 8. decembra in sicer od 15.00 ure dalje. Štirje zanimivi filmi:

15:00 - Koko in velika skrivnost
17:15 - Paddington 2
19:00 - Očka proti fotru 2
21:00 - Umor na Orient ekspresu

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij