Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Koroški medgeneracijski tradicionalni slovenski zajtrk

V šolah, vrtcih in številnih podjetjih ter drugih institucijah so bile danes, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, na mizi jedi tradicionalnega slovenskega zajtrka. Sestavljajo ga slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka, s čimer želijo pristojni širiti zavedanje o pomenu zdrave in lokalne hrane.

Tudi Državni zbor je obeležil dan slovenske hrane. Tokratni zajtrk so jim pripravili Korošci, Koroški medgeneracijski center in Koroški dom starostnikov Slovenj Gradec. Poslanci in zaposleni v DZ so bili navdušeni, naš Koroški mix pa je pod taktirko Mojce Kamnik in Jane Zamernik zapel in se jim odlično predstavil. Darja Vrhovnik je moderirala in prepletala niti svečanega dogodka. Zbrane je pozdravil predsednik DZ dr. Milan Brglez, ki je bil natančno informiran o delovanju Koroškega medgeneracijskega centra. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Za popolno koroško predstavitev pa je poskrbel še naš kantavtor Milan Kamnik s svojim petjem v koroškem narečju, ki je bilo v Državnem zboru že kar nepogrešljivo in z veseljem sprejeto. Seveda pa so bili navdušeni tudi nad Viktorijo Pisar in Marto Merkač, ki sta v domačih koroških oblačilih (nošah) natančno predstavili Koroški broštik.

 

Dogodka se je udeležilo okoli 80 poslancev in delavcev Državnega zbora.

Po tem dogodku so Korošči ob 10. uri na platoju prepevali že skoraj ponarodelo pesem Lojzeta Slaka Čebelar. Z odlično domačo koroško hrano pa so kasneje pogostili še Kralje ulice.

 

Oglejte si tudi