Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

KNJIŽNI DAR SPZ CELOVEC IN VILINA

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika je v Kuharjevi dvorani potekal literarni večer, na katerem so predstavili Knjižni dar za leto 2015 Slovenske prosvetne zveze v Celovcu.

 

Knjižni dar izhaja vsako leto in je vedno zajeten in poln dobrega branja. Tokrat vsebuje Koroški koledar 2015, literarno revijo Rastje št. 9, knjigo Der Graben/Grapa ter zgoščenko ženskega zbora z Obirskega »Obirčanke : Glasba krilatic, kam me poneseš«.

 

Ena od knjig iz Knjižnega daru je tudi dvojezična otroška slikanica Marjana Pungartnika »Saj so samo otroci/Es sind doch noch Kinder. Marjan Pungartnik v dvojezični otroški slikanici pravljično privlačno spodbuja otrokovo fantazijo in radovednost, kar se izraža v prikupnih ilustracijah, ki so jih prispevali otroci osnovne šole Koroški jeklarji na Ravnah in otroci Ljudske šole v Železni Kapli. Slikanica je primerna za otroke, ki so šele pričeli brati ali pa brati še ne znajo in si ogledujejo zgolj ilustracije. Pravljica govori o vili Vilini, vili vseh otrok, ki domuje nekje med Pohorjem, Uršljo in Peco. Knjigo sta predstavila avtor Marjan Pungartnik in mag. Simona Javornik Ristič iz podjetja Vilina, ki je bilo tudi pobudnik za nastanek slikanice. Ostale knjige iz Knjižnega daru je predstavil vodja Slovenske prosvetne zveze v Celovcu dr. Janko Malle. Pogovor je vodila mag. Simona Javornik Ristič.

 

V uvodu je zbrane pozdravila gostiteljica iz knjižnice Darja Molnar, nagovoril jih je tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter pohvalil dobro medkulturno čezmejno sodelovanje. Poseben pozdrav in dobrodošlica sta bila namenjena podžupanu Občine Železna Kapla Gabrijelu Hribarju ter županu občine Sele Heribertu Kulmeschu. 

Oglejte si tudi