Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Jože Wakounig - Tischlerjev nagrajenec

Koroška osrednja knjižnica je v tamkajšnji Kuharjevi dvorani v petek, 24. marec 2017 gostila Tischlerjevega nagrajenca – gospoda Jožeta Wakouniga.

 

V uvodu je cenjenega gosta pozdravila in nagovorila bibliotekarka Petra Makuc z besedami: 'Tischlerjeva nagrada je najpomembnejše priznanje za življenjsko delo med koroškimi Slovenci. Letos jo je za svoje vsestransko, nesebično in neustrašno delo na narodno-političnem področju prejel gospod Jože Wakounig. Več o predanem pedagogu, odkritem sogovorniku in zavzetim borcem za pravice Slovencev na Koroškem bomo izvedeli v nocojšnjem pogovoru z novinarko Petro Kos Gnamuš. Prijetno poslušanje želim in predajam besedo gostoma.'

 

Srečanje z letošnjim Tischlerjevim nagrajencem Jožetom Wakounigom, dolgoletnim profesorjem grščine in latinščine na Zvezni gimnaziji za Slovence v Celovcu je potekalo v prijetnem klepetu. Saj je predan pedagog, pronicljiv sogovornik brez dlake na jeziku, glasen in zavzet borec za pravice Slovencev na Koroškem. To so najbolj izstopajoče oznake za klasičnega filologa, dolgoletnega profesorja grščine in latinščine na Zvezni gimnaziji za Slovence v Celovcu ter dejavnega politika Jožeta Wakouniga.

 

Oglejte si tudi