Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Izjava

POSLANEC DANILO ANTON RANC JE NA 38. SEJI DZ PODPRL ZAKON O SPODBUJANJU RAZVOJA TURIZMA IN IZPOSTAVIL PRILOŽNOSTI RAZVOJA TURIZMA V MEŽIŠKI DOLINI, KOT JE CENTER INDUSTRIJSKE ZGODOVINE IN KULTURE DELA

 

Ranc za zakon pravi, da gre za uspešen projekt Ministrstva za gospodarstvo. "V okviru Ministrstva za gospodarstvo smo sprejeli strategijo trajnostne rasti razvoja turizma, v katerem smo prepoznali danosti narave, okolja in postavili cilj pospeševanja turizma«. Turizem generira delovna mesta, spodbuja razvoj infrastrukture, regionalni in trajnostni razvoj. Ob tem je izpostavil primer Lipice, ki po dolgem obdobju životarjenja, postaja uspešen projekt. Priložnost vidi tudi v kulturnem turizmu in tehnični kulturni dediščini. Na Koroškem je opuščen rudnik postal odlična turistična destinacija Podzemlje Peca. "V zadnjem času razmišljamo tudi o centru industrijske zgodovine in kulturne dediščine, ki bi lahko postal dodatna vsebina uspešnega projekta in vodenja turizma s strani Ministrstva za gospodarstvo,« še dodaja Ranc, ki je podprl tudi amandma o promocijski taksi. Ta je novost v zakonu in jo bodo gostje plačevali skupaj s turistično takso, določala pa se bo v višini 25 % na zaračunano višino turistične takse.

Z novelo Zakona o spodbujanju razvoja turizma želi Ministrstvo za gospodarstvo spodbuditi rast slovenskega turizma, ki že četrto leto zapored beleži rekordne rezultate in predstavlja 13 % delež v družbenem bruto proizvodu; zagotoviti dobro poslovno okolje, vzpostaviti aktivno partnerstvo med vsemi deležniki na nacionalnem, destinacijskem in lokalnem nivoju.

 

Oglejte si tudi