Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
0°C
-6°C
TOR.
0°C
-7°C
Deli
817

Igralci Fužinarja uspešno nastopali na turnirju regij

V Kranju je zadnja dva dneva v mesecu februarju potekal turnir regijskih reprezentanc do 15 leta starosti. Barve Koroško Savinjske regije je uspešno zastopalo tudi sedem odbojkarjev Fužinarja, naša regija pa je na koncu zasedla 3. mesto.

Reprezentanco Koroško Savinjske regije je sestavljalo 13 igralcev, v vlogi selektorja je bil naš trener Mitja Jež, pomočnik selektorja pa je Damir Ocepek, prav tako koroški odbojkarski strokovnjak, ki trenutno deluje pri OK Prevalje. V regijski reprezentanci so nastopili naslednji igralci: Luka Stožir (Šempeter), Tine Podričnik (Mežica), Davorin Martinc (Mislinja), Urban Fužir, Nik Matko in Jože Strožer (vsi Braslovče). V ekipi pa je nastopilo še naslednjih sedem igralcev, vsi pa so člani Fužinarja: Kaj Glinšek, Žiga Hribernik, Dejan Tominc, Vid Ramšak, Nel Hovnik Rožen, Miha Merkač in Žan Belaj.

Ekipa je prvi dan turnirja odigrala tekmi v skupinskem delu. Najprej je z 2:0 premagala Gorenjsko regijo, največ točk za ekipo je dosegel Stožir 13, izkazali pa so se tudi naši odbojkarji, Hribernik je dosegel 6 točk, Glinšek 4, Merkač 2 in Tominc 1. V drugi tekmi skupine pa so bili odbojkarji Dolenjske boljši z 2:1. Tudi v drugi tekmi je bil točkovno najuspešnejši Stožir z 8, nato podajalec Hribernik in bloker Martinc s 6 točkami, od Fužinarjevih odbojkarjev pa sta dobro odigrala tudi Glinšek in Hovnik Rožen s 4 točkami. Kljub porazu so si odbojkarji Koroško Savinjske zagotovili nastop v polfinalu, kjer so se pomerili proti odbojkarjem Mariborsko Pomurske regije.

Polfinalna tekma je bila odigrana drugi dan turnirja že ob 9. uri zjutraj. Bolje so se odrezali Štajerci, ki so dvoboj dobili z 2:0. Za Koroško Savinjsko so točke dosegli naslednji igralci: Stožir 5, Martinc 2, Fužir 2, Glinšek 2, Merkač 1, Hovnik Rožen 1, Hribernik 1. Po porazu v polfinalu pa jih je čakala še zadnja tekma dneva, to j bil dvoboj za tretje mesto, nasprotnik pa ponovno Dolenjska. Tokrat pa so boljšo predstavo prikazali naši odbojkarji, po izjemni borbi v prvem nizu, ki so ga dobili z 29:27, so v drugem Dolenjci popustili in tretje mesto so si zasluženo priigrali odbojkarji naše regije. V tekmi za tretje mesto je 12 točk dosegel Stožir, 8 Fužir, izkazala pa sta se tudi igralca OK Fužinar, Glinšek je dosegel 7 točk, Tominc pa 3.

Turnir so na koncu osvojili igralci Mariborsko Pomurske regije, ki so v finali premagali Ljubljansko regijo z 2:0. Pri deklicah pa so zmago slavile odbojkarice Koroško Savinjske regije. Vsem udeležencem turnirja regij 2017 čestitamo za uspešne nastope.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij