Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
20°C
2°C
JUTRI
20°C
2°C
Deli
764

Državno prvenstvo v judo

Končalo državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice, ki je minuli vikend potekalo na Prevaljah.

Judo klub Ravne na Koroškem je postavil spet novi mejnik v kratki 13 letni, a pestri zgodovini kluba oziroma njegovega delovanja v Mežiški dolini.

Med člani in članicami so imeli 6 nastopajočih. Povratnik nazaj v klub je Blaž Fekonja, ki je v kategoriji do 81 kg osvojil prvo člansko državno medaljo. Drugo za domač klub. Aljaž Gostenčnik je bil blizu medalje, vendar se je moral zadovoljiti s 5. mestom do 73 kg.

Lara Svetec do 57 kg in Žan Boženk do 60 kg sta kljub mladosti na svojem prvem članskem prvenstvu osvojila prav tako 5. mesti.
Gašper Voda se je v prvem kolu pomeril z olimpijcem Dragšičem in izgubil. Nato pa ni imel več popravnih borb. Žan Gostenčnik do 81 kg in še en povratnik na blazine Aljaž Lebar sta izgubila dve borbi, vendar pokazala borbenost.

Med mlajšimi kadeti je zasluženo postal državni prvak Andraž Kac do 66 kg. Po razburljivem finalu je ugnal tekmovalca iz Olimpije v podaljšku v končnem prijemu. S tem je postal že drugič državni prvak v svoji mladi karieri. Blizu osvojitve prvega mesta je bila mlada Adrijana Polovšak iz Leš, ki je v kategoriji nad 70 kg osvojila 2. mesto.

Svojo prvo medaljo na državnih prvenstvih je osvojil Gašper Topolinjak, ki je v kategoriji do 81 kg z vztrajnostjo in borbenostjo prišel trenutno tja, kjer marsikateri odnehajo. S tem je dokazal marsikaj sebi in ostalim.
Do medalje ni veliko zmanjkalo Andražu K. Bregešu, ki je v polfinalni borbi že vodil, imel dobljeno borbo, vendar napravil nespametno napako. Za tretjo mesto pa je moral po sicer izenačeni borbi priznati premoč nasprotniku. Osvojil je 5. mesto. Ana Kresnik, prav tako iz Leš, je bila 7. do 57 kg. Adelina Svetec je žal izgubila vse borbe.

Vsem čestitke za prikazane dobre borbe. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi