Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Člani OK Fužinar do zmage in novih točk

Ekipe OK Fužinar so bil tudi ta vikend zelo aktivne. Članska ekipa se iz gostovanja iz Žirovnice vrača z zmago 3:0, druga ekipa je z enakim rezultatom izgubila v Radenci, ekipi mini odbojke pa je le malo zmanjkalo do uvrstitve v polfinale državnega prvenstva.

Člani so odigrani krog gostovali v Žirovnici, kjer so brez večjih težav slavili s 3:0 in si priigrali nove tri točke na lestvici 2. DOL, kjer zasedajo drugo mesto. Za slednje bo do konca prvenstva velika borba, zato bo potrebno zmagati še obe preostali tekmi. V soboto doma proti Črnučam ACH II in zadnjo tekmo, ko ekipa gostuje v Žužemberku. Fužinar ima točko prednosti pred Šempetrom, ki igra le še eno tekmo, ter tri točke prednosti pred Framom, ki pa ima boljše količnike, zato bi v primeru enakega števila točk bil v boljšem položaju. Zato bo ekipa poskušala zadnji dve tekmi zmagati, s čimer bi razblinili vse dvome o drugo uvrščeni ekipi. Slednja namreč igra kvalifikacije za uvrstitev v 1. DOL oz dve tekmi s predzadnjo ekipo prve lige. Zato vas vabimo v čim večjem številu, da jih pridete spodbujati na zadnjo domačo drugo ligaško tekmo v soboto, 24. aprila, ob 19. uri.

Druga ekipa je gostovala v Radencih. Slednjim je le malo zmanjkalo do uvrstitve v 2. DOL, a motivacije v tekmi s Fužinarjem II jim ni manjkalo. Naj omenimo, da v ekipi Radencev igra kar nekaj bivših igralcev Pomgrada, kjer so dolga leta nastopali v prvi ligi. Dvoboj je naša druga ekipa začela pogumno in odigrala zelo dober niz. Dobri so bili na sprejemu in v napadu, a domači so krenili v tekmo izjemno zbrano. Odlično so sprejemali in bili v napadu izjemno učinkoviti. Slednje je v prvem nizu naredilo razliko, zato so domači povedli z 1:0. Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, saj so domači glede na prvi niz slabše napadali. Fužinar se je boril in igral dobro, a vseeno so do set žoge prišli domači. Fužinarju je skoraj uspel preobrat, saj so se približali na 24:23, a nato z napako v protinapadu poklonili točko in drugi niz domačim. V tretjem pa je igra Fužinarja II padla, zato so priložnost dobili tudi vsi igralci s klopi, ki so sicer prikazali dobro borbo. Zato je lahko ekipa kljub porazu s 3:0 Radence zapustila dvignjenih glav, saj so prikazali borbeno predstavo. Žal je nasprotnik je na tej tekmi bil boljši. Za drugo ekipo so nastopili: Podričnik 7, Maklin 6, Slemenik 4, Tominc 3, Ramšak 3, Hovnik Rožen 1, Hribernik, Ramšak, Primik, Ranc, Merkač, Vučetić. Zadnja tekma v 3. DOL čaka ekipo v soboto. 24. aprila,  ob 16. uri, ko na Ravne prihaja TAB Mežica. Vabljeni!

V soboto so bili aktivni tudi igralci mini odbojke. Pod vodstvom trenerja Zmagaja so nastopili v Framu, kjer so si poskušali priboriti vstopnico za polfinale in nastope med najboljšimi osmimi ekipami Državnega prvenstva. V prvi tekmi so s 3:0 premagali Fram, nato pa v tretji tekmi z enakim rezultatom izgubili proti Mariboru. A odločala je druga tekma z Braslovčami, ki se je končala v prid slednjih z 2:1. Naši najmlajši so se dobro borili, z malo sreče bi lahko bil rezultat tudi drugačen. Ekipi čestitamo za borbeno predstavo in jim želimo čim več uspeha v bojih za mesta.

 

Oglejte si tudi