Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
13°C
-6°C
JUTRI
16°C
-7°C
Deli
1804

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!

V Koroški osrednji knjižnici smo uspešno izpeljali 2. festival prebujanja knjig, ki smo ga poimenovali ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! In zakaj ČIČI? Z dvodnevnim dogodkom festivalskega značaja namreč odpiramo sezono poletnega branja ter poletno čitalnico na prostem v grajskem parku. Torej čez poletje boste lahko 'čičali in čitali' ali pa si boste pisane koce odnesli pod vaše priljubljeno drevo. V naši samopostrežni poletni čitalnici vam nudimo tudi voziček knjig iz Bukvarne Ajta, ki potrpežljivo čakajo nove prebiralce.

Festival smo simbolično pričeli pod krošnjo osrednje lipe v grajskem parku, kjer smo na 'Modrovanju pod lipo' poslušali zanimive goste. Osrednja tema razprav je bila voda, z nami pa so svoje bogate izkušnje in znanje delili g. Matej Ivartnik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, g. Uroš Vrčkovnik iz Javnega komunalnega podjetja Log ter podžupan g. Aljaž Verhovnik. V nadaljevanju je svoje okoljevarstvene aktivnosti predstavilo Ekološko društvo Slovenj Gradec, ki v svojih vrstah združuje člane iz cele Koroške regije. Pogovor z gosti je spretno krmarila ga. Zlatka Strgar.

Istočasno smo v galeriji grajskega parka, na drevesnih deblih, odprli razstavo fotografij na temo VODA. Svoje vodne impresije so na ogled postavili Nika Hölcl, Simona Vončina in Matej Golob.

V petek dopoldan se je z odprtjem prizorišča na grajskem vrtu pričelo dogajanje za otroke z dogodivščinami palčka Prdulje za najmlajše in Iskanjem knjižnega zaklada za osnovnošolce.

Popoldne so se v olimpijskem duhu pričele 2. Knjižne olimpijske igre, KOI 2016. Tokratni četveroboj je prinašal štiri discipline: Lepotno čitalnic ali Koliko knjig lahko (pre)nesete, Knjižni maraton (hitro branje z učinkov, Knjižna uganka – budilka za možgane in Knjižni poligon (iskanje gradiva v knjižnici).

Tekma je bila res zanimiva, vprašanja ne prehuda, predvsem pa smo se vsi zelo zabavali. Rezultat je bil tesen, a na koncu je olimpijska komisija iz vrst Društva bibliotekarjev Koroške (Zuhra Horvat, Draga Ropič in mag. Irena Oder) odločila, da zmaga zasluženo pripada Tei Kovše, drugo mesto je zasedel Peter Korbus, tretja pa je bila Urška Schäffer.

Po slavnostni podelitvi knjižno-olimpijskih medalj in nagrad nas je v večer zazibal koncert odlične zasedbe: Janez Dovč (harmonika, vokal), Gregor Volk (vokal, kitara) in Goran Krmac (tuba).

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!