Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
ČET.
10°C
3°C
Oceni objavo

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!

Prebujanje knjig in odprtje poletne čitalnice na prostem.

Dvodnevno dogajanje v Grajskem parku za najmlajše in mlade vseh starosti, ki ga je pripravila Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem.


V četrtek, s(m)o modrovali pod lipo, odprli razstavo fotografij na drevesnih deblih. Razstava fotografij na drevesih je bila ravno tako kot modrovanje pod lipo na temo vode. Svoje vodne impresije so razstavili: Nika Hölcl, Simona Vončina in Matej Golob.

Tudi osrednja tema tokratnega modrovanja je bila VODA.

Zlatka Strgar je prepletala besede in vodila pogovor z Matejem Ivartnikom iz Nacionalnega inštituta za javno zdravstvo ter Urošem Vrčkovnikom iz Javnega komunalnega podjetja Log d.o.o., in Aljažem Verhovnikom, podžupanom Občine Ravne na Koroškem.

Modrovanje pod lipo z zanimivimi gosti je prineslo številne odgovore o tem kakšno vodo pijemo. Pa o tem kako in kdo nadzoruje vodo. Pitniki, jih je dovolj in kje vse so postavljeni. Bodo kdaj tudi za živali? Je voda klorirana? Pa o ceveh in o pipah. Vse to in še veliko več je bilo predstavljenega.

Predstavilo se je tudi Ekološko društvo Slovenj Gradec in izvedeli smo več o njihovih vsestranskih aktivnosti na področju varstva okolja.

Oglejte si tudi