Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Akademija ob materinskem dnevu

V petek, 24. marca 2017, na predvečer praznika, je Kulturno društvo Svitanje pripravilo Akademijo ob materinskem dnevu v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem. Povabili smo  vse mame, očete, dedke, babice, skratka vse, ki jim družina nekaj pomeni in so želeli praznovati z nami.

 

V programu so zaplesali splet plesov otroci vrtca Ravne na Koroškem z mentoricama Jasno in Mihaelo, duet Lutka sta predstavili baletni plesalki Manca in Klara Strmčnik. Mladi in  že malo bolj izkušeni glasbeniki Hudourniki so se predstavili z glasbenimi točkami; Ronja in Tonja Slemenik sta zaigrali na blokflavto Abraham ma sedem sinov in na sintetizator Imam dolino zeleno ter Ana Zoja Dobnik, ki nam je s harmoniko pričarala Cigansko suito. S pesmijo Milijon in ena sta se v čudovitem duetu predstavili Hana in Gaja Mlakar. Otroški pevski zbor Mali cvet je zapel nekaj pesmi o Mariji in o mamicah, ob spremljavi Alenke Nerad na kitaro in Marije Štriker na sintetizator. Mlada gledališka skupina iz Tolstega vrha je pod mentorstvom Aleksandre Slatinšek Mlakar uprizorila lutkovno igrico Bobek in barčica. Član gledališke skupine Jože Potočnik je zrecitiral odlomek iz črtice Solzice Prežihovega Voranca, ob njem sta najlepši trenutek, ko je pobič izročil šopek s solzicami svoji materi, prikazala Tine Janko in Jožica Uršnik.

 

Čisto za konec smo vsi skupaj zapeli pesem Gradimo družinico.

Celotno prireditev so povezovali verzi, ki jih je pripravila Aleksandra, prireditev pa je povezovala Marija Štriker.

 

Vsaka mamica in žena pa je bila ob odhodu obdarjena z darilcem - rožico iz papirja.

Čestitkam ob materinskem dnevu, prazniku družine, se je pridružil podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik. Poudaril je, naj bo vsak od nas hvaležen svoji materi, tako tisti, ki jih še imajo, kot tisti, ki žal več ne, saj je vsaka mama edinstvena in nenadomestljiva.

 

Ana Potočnik,

predsednica KD Svitanje

 

Oglejte si tudi