Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

70 let Plavalnega Kluba Fužinar Ravne

Plavalni klub Fužinar je 70 let delujoči klub, ki je že vrsto let glede na rezultate naših plavalcev med najboljšimi klubi v Sloveniji in Evropi. Je med najboljšimi v vseh starostnih kategorijah.

 

70 let Plavalnega kluba Fužinar Ravne so plavalke in plavalci, trenerke in trenerji ter vsi ostali, ki so del plavalnega življenja na Ravnah, proslavili in obeležili na mestnem platoju.

 

Ob  70-letnici Plavalnega kluba Fužinar smo se skupaj spomnili osvojenih dosežkov in s koroško trmo ter zagnanostjo pogledali tudi v prihodnost. Preplavanih 70 let je skozi govor in lepe slovesne besede pospremil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž  Rožen. Čestitkam se je pridružil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Bogdan Gabrovec. Slavnostni nagovor pa je pripadal predsedniku Plavalnega kluba Fužinar in Plavalne zveze Slovenije, mag. Miranu Kosu.

 

'Plavanje predstavlja enega od ravenskih tradicionalnih športov.

Odgovorni v klubu se trudimo s tradicijo nadaljevati, prizadevamo si naučiti plavati čim več otrok, zagotoviti tistim, ki trenirajo, odlično športno vzgojo in vrhunske rezultate, odgovorni smo do družbe in okolja, ki nas obdaja.

Za doseganje navedenih ciljev je ključnih več faktorjev in sicer: pridni, vztrajni, pošteni in borbeni otroci, potrpežljivi in razumevajoči starši, zagnani, nepopustljivi in strokovni trenerji, delovnim pogojem ustrezen bazen, prizadevni in družbeno odgovorni sponzorji, donatorji, razumevajoča državna in lokalna skupnost in zvesti navijači – občani Raven na Koroškem ter širše regije in nenazadnje prizadevni plavalni “funkcionarji” kluba.' To so bile besede mag. Mirana Kosa.

Praznovanje častitljive obletnice se je obeležilo skozi dosežene medalje na največjih tekmovanjih in sicer Damirja Dugonjića, Tjaše Oder, Janje Šegel in Janje Jamšek, pa Dejana Šteharnika (ter ostalih še aktivnih plavalcev). Čestitali smo našim trem olimpijcem, za katere bomo navijali avgusta letos, ko bodo na OI v Riu branili barve Slovenije.

Sledil je pogovor z olimpijcema Tjašo Oder in Damirjem Dugonjićem, ki ga je moderirala Darja Vrhovnik.

 

Po zaključku uradnega dela pa so sledili nastop glasbene skupine Rok'n'Band, obdaritev občanov in pogostitev prisotnih.

Oglejte si tudi