Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

25. finale ekipnega prvenstva Republike Slovenije za kadetinje in kadete

Športni center Ravne na Koroškem Ravne na Koroškem, je 27. in 28. februarja 2016 gostil 25. finale ekipnega prvenstva Republike Slovenije za kadetinje in kadete v namiznem tenisu.

 

Organizator tekmovanja je bil ravenski Namiznoteniški klub (NTK) Fužinar Inter Diskont.  

 

V finalu ekipnega prvenstva RS 2015/2016 so si pravico nastopa na kvalifikacijskih turnirjih pridobili naslednji klubi: NTK Fužinar Inter Diskont, NTK Krka, NTK Ptuj, NTK Vesna Zalog, NTK Tempo Velenje, NTK Arrigoni Izola, NTK Gorica in NTK Mengeš, pri kadetinjah pa so si nastop na finalu priborile ekipe NTK Cirkovci, NTK Arrigoni Izola, NTK Muta, NTK Sobota, NTK Letrika Vrtojba, NTK Kema, NTK Mengeš in NTD Kajuh Slovan Ljubljana.

 

V soboto, 27. februarja 2016, je potekala slavnostna otvoritev finalnega ekipnega prvenstva, kjer je udeležence tekmovanja nagovoril in pozdravil podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

 

Mladi igralci FID so prvi dan državnega ekipnega prvenstva v namiznem tenisu zelo uspešno nastopili. V svoji predtekmovalni skupini so najprej premagali vse tri tekmece, tako sta jim za v nedeljo preostali le še dve tekmi proti najboljšima iz druge polfinalne skupine, ekipama iz Velenja in Vesne Zalog.

 

Kljub bučni podpori publike se je na nedeljskem tekmovanju z belo žogico v  kadetskem ekipnem prvenstvu v namiznem tenisu na Ravnah sreča nasmehnila drugim ekipam, saj je pri kadetinjah zmagala ekipa NTK Mengeš, ki je v maratonski finalni tekmi, ki je trajala skoraj 5 ur, premagala ekipo Arrigoni iz Izole, ekipa iz Mute je bila 8.

 

Pri kadetih so zmagali igralci Vesne Zalog, ki so v finalu po izenačeni igri z rezultatom 5 : 4 premagali domače igralce NTK Fužinar Inter Diskonta, za katere so pod vodstvom trenerja Jureta Dretnika nastopili Luka Breznik, Žiga Kristjan Žigon, Aljaž Godec, Jan Hovnik Šipek in Aljaž Bobek.

Oglejte si tudi