Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ravne na Koroškem
JUTRI
20°C
8°C
SOB.
21°C
8°C
Oceni objavo

10 krogov za 10 nasmehov

Na Ravnah na Koroškem se je odvil humanitarni projekt športno-humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up, uveljavljen pod imenom '10 krogov za 10 nasmehov'.

 

Tudi letos projekt poteka v desetih krajih po Sloveniji, člani društva pa bodo skupaj z udeleženci tekli za deset socialno šibkejših družin. »Športno-humanitarno društvo NGU skuša s svojimi športnimi dogodki ekstremnega karakterja pritegniti čim več ljudi, ki so še pripravljeni pomagati tistim, ki jim usoda ni naklonjena. Njihov zanimiv humanitarni projekt poteka že peto leto zapored in privablja skupine in posameznike k teku za ogrožene družine. Z denarjem zbranim s startninami in prostovoljnimi prispevki bo, kot vsa leta do sedaj, društvo pomagalo desetim socialno ogroženim družinam, ki jih izberejo v sodelovanju s centri za socialno delo in Zvezo prijateljev mladine.«

 

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.
10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščejo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način.

 

Humanitarno s(m)o tekli tudi na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem.  Številni Ravenčani in ostali, skupaj kar 263 udeležencev, so se v četrtek, 26. maja, pridružili akciji in nabirali kroge po svojih zmožnostih, saj prireditev ni imela tekmovalnega značaja. Namenjena je n izključno zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim družinam ter druženju in rekreaciji.

 

Nis(m)o pa samo tekli, saj se je na prizorišču dogajalo še marsikaj zanimivega. Predvsem pa je ves čas vladalo veselo vzdušje ob lepem sončnem vremenu, po stadionu in okolici pa se je širilo ogromno pozitivne energije. V uvodu sta zbrane nagovorila   Robi Šmid član NGU ter župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki se je pridružil tudi tekačem na atletski stezi ravenskega stadiona.  Tekla je tudi županja Občina Črna Koroškem ter podžupan ravenske občine Aljaž Verhovnik.

 

Da pa se ni samo teklo, je vzporedno potekal tudi zanimiv in pester program za male in malo večje tekače. Najmlajši so lahko ustvarjali in se zabavali z animacijsko skupino Vilinino, v Zvočnem vrtu in se igrali z maskotama pingvinom in levčkom. Društvo Hiška je poskrbelo za izdelavo tatujev, delavnica Petre Vrčkovnik je pričarala čudovite poslikave po obrazu, imeli so animatorko za izdelavo otroških frizur.  Dobrodelni tek 10 krogov za 10 nasmehov so otvorili športno gimnastično društvo Stoja pod vodstvom Maje Štriker, za glasbo so poskrbeli OnePlan mlada najstniška skupina fantov, Jasmina Buč in Adrijana Kamnik in Lara Krneža, Damjan Zih. Prisotni so bili tudi ravenski taborniki Rod Koroških jeklarjev, maserka Barbara Knez (Duisin, pomoč na domu), na stadionu so bili  športna trgovina Herkul  z športno prehrano in športnimi oblačili, dodatki, kjer so udeleženci teka za dodatno energijo lahko dobili gratis proteinske čokoladice in shake. Aikido  Koroška borilne veščine, ZRCK dr. Savič in Peter Kordež, ki je prikazal potek  oživljanja človeka. Tam so bili gasilci s cisterno in policisti. Tudi zumbalo se je z Saro Milenkovič, dogajalo pa se je še veliko zanimivosti. BitFit Fitnes studio Ravne je podaril tri letne karte za obisk fitnesa. Belafit  Belafit studio, ki ima prav tako prostore v Športnem centru na Ravnah pa je vsem udeležencem ponudil zastonj koriščenje studia.

'Poudarjam da smo imeli letos naša lokalna tekača Marka Kobolda, ter Jan Tretjak, ki sta skupaj v 4 urah pretekla 210 krogov torej 84 km. Vsak od njiju je tekel 105 krogov' je dodala Anika Popič organizatorka humanitarnega teka na Ravnah. Ter dodala: 'Deseta družinica je bila koroška  družina Mravljak iz Pameč, torej po končanem projektu tudi naš mali Jakob dobi zbrana sredstva'.

 

Vsak udeleženec je dobil vrečko s praktičnimi darili, ki so jih prispevali sponzorji. Akcijo 10 krogov za 10 nasmehov je dopolnila tudi akcija zbiranja plastičnih zamaškov.

 

»Pridružite se jim! V krogih, posutih z zvezdicami, še v drugih krajih« je še povabila Anika Popič, koordinatorka NGU za Koroško.

Podrl se je rekord krogov Never give upa saj še nikjer v nobenem kraju ni bilo toliko tekačev (263) kot na Ravnah na Koroškem.  

Oglejte si tudi