Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
6°C
TOR.
18°C
8°C
Oceni objavo

Obisk predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar na Ravnah na Koroškem

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes obiskala Koroško. Na Ravnah na Koroškem se je srečala s prebivalkami in prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti, Civilne zaščite in gasilci in si ogledala posledice hudih poplav, ki so močno prizadele našo regijo.

Na Ravnah je v spremstvu župana dr. Tomaža Rožena, podžupana Petra Stočka, poveljnika Branka Kakerja, dela CZ Štaba Občine Ravne (Boris Večko, David Vaukman, Janja Širnik) pozdravila mnoge prostovoljce in si ogledala stanje na poplavljenih hišah od Zadruge po Malgajevi ulici, kjer še vedno izčrpavajo vodo iz prostorov in čistijo nanešeni material ter jih pospremila do Kulturnega oz. Glasbenega doma. Ob tem je poudarila pomen medsebojne pomoči, solidarnosti in obljubila pomoč države ter vzpostavitev mednarodnih mehanizmov. Posebej se je zahvalila vsem, ki posredujejo na terenu.

Dejala je še: "Samo skupaj lahko premagamo izzive, ki so pred nami. Zagotavljam pa, da v tej situaciji nihče ne bo ostal sam. Zdržimo, bodimo skupaj."


Oglejte si tudi