Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
2°C
ČET.
8°C
3°C
Oceni objavo

SŠGZ podpira iniciativo mladih za 3. razvojno os

Vodstvo Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) v sestavi predsednica dr. Cvetka Tinauer, podpredsednica Uršula Menih Dokl in direktor mag. Franci Kotnik se je sestalo s predstavniki koroške Mladinske iniciative za 3. razvojno os na čelu z vodjo Aljažem Verhovnikom. SŠGZ podpira prizadevanja mladih Korošcev za čimprejšnjo izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi, saj zastarela prometna infrastruktura predstavlja vse večjo oviro za nadaljnji razvoj tako savinjsko-šaleške kot koroške regije. Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os je 15. julija letos ustanovil Mladinski svet Ravne na Koroškem, ker so v fazi priprave strategije za mlade zelo slabo povezavo s slovenskim avtocestnim križem prepoznali kot pomemben razlog za »beg možganov« iz regije in zastoj razvoja koroškega gospodarstva. Izgradnja hitre ceste na Koroško bi mladim povrnila optimizem in upanje, da si lahko ustvarijo dostojno eksistenco, če ostanejo v domačem okolju.

V sodelovanju s koroško gospodarsko zbornico in tamkajšnjimi lokalnimi skupnostmi so vzpostavili spletno stran www.hitronakorosko.si in napisali peticijo za gradnjo 3. razvojne osi, ki jo je doslej podpisalo že več kot šest tisoč občanov. Napisali so tudi odprto pismo predsedniku nove slovenske vlade dr. Miru Cerarju, s katerim se želijo čim prej sestati, hkrati pa želijo podobno obliko opozarjanja na omenjeni problem spodbuditi tudi v ostalih regijah ob trasi 3. razvojne osi.

SŠGZ si že več kot desetletje prizadeva za tretjo razvojno os in ker doslej ni bila dovolj uspešna, namerava v prihodnje aktivnosti vključiti tudi sindikate, kajti gre za obstoj sedanjih in odpiranje novih delovnih mest, ter nevladne organizacije, pri čemer še posebej računajo na sodelovanje z asociacijami mladih. Najprej se bodo predstavniki SŠGZ srečali s predstavniki mladinskih organizacij, ki delujejo na območju Šaleške in Zgornje Savinjske doline, in se pogovorili o možnostih sodelovanja, nato pa nameravajo tudi na območju SAŠA regije organizirati podpisovanje peticije za 3. razvojno os.

Oglejte si tudi