Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Odprtje Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK

S pomočjo pridobljenih evropskih sredstev se je uspešno zaključila investicija v izgradnjo Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK2.

 

V objektu je zagotovljenih šest proizvodno storitvenih enot v skupni velikosti neto 1.217 m² tlorisnih površin. Inkubator bo deloval v okviru RRA Koroška. Delovanje inkubatorja in inkubiranje zainteresiranih podjetij bo potekalo skladno z Medobčinsko pogodbo o vzpostavitvi Mrežnega inkubatorja v Koroški razvojni regiji oziroma Pravilnikom o postopku inkubiranja v MPIK. Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, razvojne prioritete: Razvoj regij, prednostne usmeritve: Regionalni razvojni programi.

 

Inkubator MPIK 2 Ravne je namenjen kot poslovni prostor za začetna podjetja ozirioma podjetnike. Tlorisno je sestavljen iz petih manjših in ene večje enote, iz dveh pravokotno postavljenih krakov, ki zaokrožujeta dvorišče objekta. 

 

Celoten objekt je gabarita pritličje + nadstropje. Vsaka enota ima svoj industrijski in osebni vhod v pritličju, poleg teh dveh vhodov se kot dostavni vhod lahko koristi tudi okno v nadstropju. V objektu se bodo odvijale raznovrstne dejavnosti, zaradi tega je zasnovan tako, da bo čim bolj splošno uporaben.

 

V vsaki enoti je pritličje namenjeno delavnici, nadstropje pa skladišču, pisarni in sanitarijam. Izjema je dvojna enota, pri kateri so garderobe in sanitarije v pritličju, saj je ta enota primerna tudi za gibalno ovirane osebe. Pritličje je z nadstropjem povezano preko enoramnih stopnic.

 

Vrednost investicije znaša 1.165.501 evrov, od tega je vrednost sofinancerskih sredstev iz sredstev ESRR 702.000 evrov, razliko pa pokriva Občina Ravne na Koroškem iz proračuna.

 

  Svečano odprtje objekta Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška je potekalo danes, 9. septembra 2014, pred novim objektom v Poslovni coni Ravne v Dobji vasi.

 

Zbrane obiskovalce je nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. TomažRožen, ki je pozdravil predstavnike Regionalne razvojne agencije Koroška, Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtno-podjetniške zbornice, župane koroških občin, svetnice in svetnike občinskega sveta, predstavnike ožjih delov lokalne skupnosti in, seveda, vse ostale prisotne, ki so se udeležili današnje slovesnosti.

 

V svojem nagovoru je omenil: »Projekt Mrežni podjetniški inkubator Koroška je skupni projekt občin Ravne na Koroškem, Dravograd, Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec ter Regionalne razvojne agencije Koroška, kot nosilke projekta, in danes bomo v tej naši poslovni coni predali namenu že drugi objekt v okviru tega projekta

 

Prisluhnili smo še Romanu Krivogradu, predsednik Območne obrtno- podjetniške zbornice Ravne na Koroškem.

 

Slovesnost odprtja je pospremil tudi kratek kulturni program. V uvodu smo prisluhnili Vokalnemu kvintetu Ajda, ki je zapel koroško narodno »Dečva je v rutečeh triebova« ter »Kolko barti dečvi zajdem« in »Sm še mihna bva«, kasneje pa je zaigral mladi harmonikar Florijan Ladinek, učenec Glasbene šole Ravne, pod mentorskim vodstvom Jožeta Mandla. 

 

Da pa je že drugi objekt Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška tudi uradno odprt, sta simbolično odprtje z prerezom traku opravila župan dr. Tomaž Rožen in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Roman Krivograd.

 

Oglejte si tudi