Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Gasilci prvi februarski vikend preživeli delovno

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda so že od sobote na terenu.
 

Gasilci prvi februarski vikend preživeli delovno

 

Žled, dež in sneženje, ki je zajelo skoraj vso Slovenijo, ni prizaneslo niti Koroški regiji.  Spolzke ceste, podrta drevesa, prekinjena dobava električne energije, mrtvi telefoni, vse to je povzročalo in še povzroča težave občanom naše občine.

Pod težo ledene obremenitve se je veliko dreves zlomilo ali izruvalo ter popadalo po tleh. Veliko teh je končalo na cestah. Tako glavna cesta skozi dolino, kot vse okoliške ceste so deležne drevesnih ovir.

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda so že od sobote na terenu. Seveda so na terenu tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Ravne in Kotlje, saj je veliko ovir na različnih lokacijah. Samo Poklicni gasilci so čez vikend posredovali na enaindvajsetih lokacijah v naši občini.

Poleg podrtih dreves veliko nevšečnosti našim občanom povzroča tudi izpad električne energije. Predvsem mislim na kmetije, ki zaradi izpada električne energije ne morejo pomolzit svojih krav. Agregati, ki jih imamo gasilci na razpolago, lahko le delno pokrijemo nastali izpad, seveda pa še zdaleč ne moremo pomagati vsem, ki bi nas potrebovali.

Ker vreme še kar naprej vztraja pričakujemo, da bo še kar nekaj dni trajalo, preden se bo umirilo pokanje in podiranje dreves. Ves ta čas bomo gasilci tako poklicni kot prostovoljni aktivni pri odstranjevanju ovir s cestišč.

Z uprave za zaščito in reševanje RS pričakujemo tudi nekaj agregatov, s katerimi bomo skušali premostit izpade električne energije, dokler se ne vzpostavi normalno stanje.

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda pa poleg omenjenih aktivnostih bdijo nad dogajanji v podjetjih v naši občini, predvsem na lokaciji Železarne, saj  so zaradi izpada električne napetosti težave tudi pri proizvodnih procesih.

Oglejte si tudi