Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Med dobitniki priznanj tudi pripadnica civilne zaščite Ravne Janja Širnik

V Ribnici na Pohorju so na osrednji regijski prireditvi v torek, 7. marca 2023, podelili priznanja ob dnevu civilne zaščite.

Leta 1992 je Vlada Republike Slovenije 1. marec razglasila za dan civilne zaščite. Ta dan bi naj opominjal ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta mednarodna pomoč in solidarnost tudi na tem področju.

Ob tem dnevu se zahvalijo vsem, ki so prispevali pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, pri izvajanju zaščite in reševanja in pomoči ter pri odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Seveda to ni le dan civilne zaščite v ožjem pomenu besede, temveč dan vseh, ki sodelujejo na področju zaščite in reševanja.

Podeljena so bila priznanja posameznikom in organizacijam, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah.

V Koroški regiji imamo v tem letu kar 6 prejemnikov priznanj, in sicer:

  • Bronasti znak CZ – Mirko Kaker
  • Bronasti znak CZ – Alojzij Klančnik
  • Bronasti znak CZ – Igor Pšeničnik
  • Bronasti znak CZ – Janja Širnik
  • Srebrni znak CZ – Bogomir Vodovnik
  • Zlati znak CZ – Bojan Zavec
 
OBRAZLOŽITEV PRIZNANJA ZA JANJO ŠIRNIK (Štab CZ Občine Ravne na Koroškem): 
 
Janja Širnik je bila vključena v štab civilne zaščite v prelomnem letu 2020, saj se je ob pojavu koronavirusa hitro izkazalo, da občina, kot odgovorna za delovanje civilne zaščite na področju obveščanja, potrebuje osebo, ki bi učinkovito skrbela za posredovanje novic, obveščanje in ozaveščanje občanov glede ukrepov in preventivnih ravnanj na področju preprečitve sirjenja okužb s koronavirusom.
Kandidatka je na podlagi dolgoletnih izkušenj in z veščinami komuniciranja, ki jih ves čas nadgrajuje na številnih usposabljanjih, vzpostavila uspešno komuniciranje za potrebe štaba. Prav tako je poskrbela za dobro notranje komuniciranje in povezovanje deležnikov ter kontinuirano skrbi za posodobitev vsebin.
Kandidatka je s svojim pozitivnim odnosom do dela vedno pripravljena priskočiti na pomoč, tako na področju svojega dela, kot tudi, ko je potrebno stopiti izven okvirjev. Za kandidatko ni nobena naloga pretežka ali preveč, vsega se loti z veliko vznesenosti in energičnosti. Njen osebi doprinos je zaznan tudi na pomembnem področju osveščanja in informiranja o delu in vlogi CZ.

Komisija za nagrade in priznanja CZ se je sicer letos (za celotno Slovenijo) na podlagi predlogov odločila za podelitev 306 priznanj, od tega 140 bronastih, 89 srebrnih in 40 zlatih priznanj, 36 plaket ter eno najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite RS.

Komisija se je odločila, da podeli tudi 25 bronastih znakov CZ za zasluge pri gašenju požara na Krasu in pod Socerbom lansko poletje. Med dobitniki je tudi PGD Kotlje.

Vsem dobitnikom iskreno čestitamo!

Oglejte si tudi