Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert Glasbenega centra Rošer

Kulturni center Ravne na Koroškem je gostil velike in male glasbenike, saj je Glasbeni center Rošer pripravil Božično-novoletni koncert, kjer so glasbeniki predstavili vso znanje, ki so ga pridobili pod vodstvom Klemna Rošerja.

 

Glasbeni center Rošer je mednarodno uveljavljen izobraževalni center, ki uradno deluje od leta 2007. Njegov vodja je absolutni evropski prvak v igranju na diatonično harmoniko Klemen Rošer, ki se posveča nenehnem razvoju sistema poučevanja ter avtoritativno prijateljskemu pristopu do učencev, kar jim daje poseben zagon do vsakodnevne vaje z glasbilom. V glasbenem centru Rošer poleg dela v osnovnem učnem oddelku poteka tudi delo v mojstrskem oddelek, kjer dodatno izobražujejo najuspešnejše učence, ki dosegajo pomembne rezultate ter tako podjetje predstavljajo kot eno najuspešnejših glasbeno-izobraževalnih podjetij v Sloveniji. Z odličnim vodenjem Klemna Rošerja so učenci dosegli preko 250 nagrad, kar jim je uspelo tudi zaradi poudarka, ki ga v centru dajejo muziciranju, natančnosti poučevanja, razumevanju izvajanja programa ter uporabi pravilnih tehnik igranja.

 

Številni uspehi iz tekmovanj pa niso edina prednost ter vizija Glasbenega centra Rošer. V centru se zavedajo, da je pomemben vsak posamezni učenec. Da lahko izpostavijo prav vsakega posameznika ter mu omogočijo razvoj, pa večkrat letno organizirajo nastope, na katerih se lahko predstavljajo vsi njihovi učenci. S tem jim dajejo možnost dojemanja odra kot prostora za izražanje, kar je ključnega pomena za vzgojo glasbenika. Glasbeni center Rošer deluje na več lokacijah na Koroškem, tudi na Ravnah na Koroškem.

 

Poleg mladih glasbenikov, učencev GC Rošer, so se pred polno zasedeno dvorano predstavili še Klemen Rošer z gosti. Koncert GC Rošer so še dodatno popestrili Jasmina Mandl, Laura Vavh, Alen Kogelnik, Fela Lechner, Ansambel bratov Belšak, Ansambel Stil, Ansambel Koroški kvintet ter Harmonikarski orkester Rošer in Šola harmonike Rošer. 

 

Oglejte si tudi