Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

70 let delovanja Koroškega pokrajinskega muzeja

Koroški pokrajinski muzej praznuje 70 let delovanja. V ta namen so na Ravnah na Koroškem odprli ulično razstavo, ki se vije na pešpoti v mestnem trgu, mimo kavarne Havana. Zanimivo razstavo si lahko ogledate do 9. septembra 2021.

Koroški pokrajinski muzej je osrednja muzejska ustanova na Koroškem, ki izvaja javno službo varovanja premične kulturne dediščine na območju dvanajstih koroških občin. Današnja sodobna muzejska ustanova je nastala leta 2002 z združitvijo Koroškega pokrajinskega muzeja Slovenj Gradec in Koroškega muzeja Ravne. Korenine obeh ustanov segajo v 50. leta 20. stoletja, ko je bil 1951. v Slovenj Gradcu ustanovljen Okrajni muzej NOB, leta 1953 pa na Ravnah Delavski muzej Ravne na Koroškem. Danes Koroški pokrajinski muzej sestavljajo štiri enote, in sicer Muzej Slovenj Gradec, Muzej Dravograd, Muzej Ravne na Koroškem ter Muzej Radlje ob Dravi, upravlja pa več kot 50 stalnih muzejskih zbirk.

Poslanstvo muzeja je zbiralna politika in osnovna muzejska dejavnost je usmerjena v varovanje, ohranjanje, dokumentiranje, zbiranje, preučevanje, raziskovanje, interpretiranje, populariziranje, upravljanje in razstavljanje naše kulturne dediščine.

Vabljeni k ogledu.

Oglejte si tudi