Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
4°C
SRE.
20°C
6°C
Oceni objavo

KO-RA dobiva končno podobo

Z veseljem sporočamo dalje: »Koroški center skupnostnih storitev dobiva končno podobo!«

Župan dr. Tomaž Rožen je izrazil navdušenje ob skorajšnjem končanju težko pričakovanega projekta centra skupnostnih storitev na Ravnah.

Pri II.A Fazi Centra starejših KO-RA je trenutno v procesu odprave pomanjkljivosti in v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja za drugi del objekta, kjer gre za 25 mest institucionalnega varstva.

S Centrom se želijo približati prebivalcem v lokalni skupnosti z obravnavo, ki v kar največji meri upošteva individualnosti in potrebe posameznika v vsakdanjem življenju. Koncept pod imenom »Izbiram sam« temelji na večji možnosti izbire uporabnika v pestrem naboru storitev v skupnosti.

Kmalu bomo torej lahko pozdravili tako nove stanovalce in uporabnike ter se razveselili kakovostnega izvajanja storitev v enoti Koroškega doma starostnikov Črneče na Ravnah na Koroškem.

Mi smo pobrskali med spomini in po arhivu ter z vami delimo tudi fotografijo iz 5. maja 2021, ko si je župan dr. Tomaž Rožen v družbi strokovnih služb ogledoval načrte del, pred prvimi izvedenimi posegi na gradu Javornik.

 

--------------------------------

Naziv operacije:

COVID-19 – Infrastruktura za krepitev odpornosti: II. A Faza Centra starejših KO-RA, Ravne na Koroškem

Koda operacije: OP20.07966

Vir financiranja:

Projekt sofinancirata Republika Slovenija (integralna sredstva) in Evropska Unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj oziroma iz pobude ReactEU, ki se financira v okviru odziva EU na pandemijo Covid -19. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, 15. prednostne osi REACT EU – ESRR »Spodbujanje odprave posledic krize v okviru pandemije COVID-19 in priprava zelenega, digitalnega in odpornega okrevanja gospodarstva«.

Oglejte si tudi