Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Dan žena na Ravnah 2023

Vsako leto se 8. marca po celem svetu praznuje mednarodni dan žena, dan boja za žensko enakopravnost. To je dan, ko se ženske vseh kontinentov, ki so sicer pogosto nasprotujočih si mnenj, nacionalnih meja ter etničnih, jezikovnih, kulturnih, gospodarskih in političnih razlik, zbližajo ob misli na praznovanje svojega dne. Bistvo mednarodnega dneva žena je zahteva in pravica po enakovredni obravnavi ter primerljivih priložnostih za delo in življenje vseh družbenih skupin.

Kot že nekaj let do sedaj, sta tudi letos Občina Ravne na Koroškem in ravensko Društvo upokojencev ter ZKŠTM za vse dame in tudi ostale svojce v Kulturnem centru Ravne pripravili gledališko predstavo ob dnevu žena.

Tokrat se je na odru predstavila gledališka skupina Kulturnega društva (KD) Kotlje s predstavo Vozel. Vozel je prirejena komedija, polna spletk in nesporazumov, kjer do zadnjega držimo dih, da se vse razplete za srečen konec. Vozlali, zavozlali, razvozlali in od srca nasmejali smo se odlični igralski zasedbi KD Kotlje.

Uvodoma je zbrane, še posebej dame, pozdravil in jim čestital ob njihovem prazniku ter se jim zahvalil za njihovo vlogo, ki jo opravljajo tako v družini kot tudi v službi, gostitelj gledališke igre župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Cenjene dame je nagovoril in pozdravil tudi predsednik Društva upokojencev Jože Prednik.

V avli Kulturnega centra je obiskovalke čakalo presenečenje in sicer rdeč nagelj, ki sta jih dragim damam izročila župan dr. Tomaž Rožen in predsednik DU Jože Prednik.

 

Foto: Timotej Žvikart

Oglejte si tudi