Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Vlada na delovnem obisku na Gorenjskem

Vlada Republike Slovenije je danes na delovnem obisku v gorenjski regiji. Že včeraj je Vrtec Radovljica obiskal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, pristojen za izobraževanje in šport, Marjan Dolinšek. Ogledal si je prostore vrtca v Radovljici in načrte za gradnjo prizidka – za zagotovitev dodatnih prostorov vrtca bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 974 tisoč evrov. Projekt v skupni ocenjeni vrednosti 2,2 milijona evrov obsega gradnjo prizidka k obstoječemu objektu Vrtca Radovljica, v katerem bo športna igralnica z osrednjim prostorom, tri igralnice ter igralnica razvojnega oddelka. V prizidku vrtca bo tudi razvojna ambulanta. Gradnja je predvidena v letih 2023 in 2024.

Predsednik vlade Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar se bosta popoldne v Radovljici srečala z župani občin Kranj Matjažem Rakovcem, Radovljica Cirilom Globočnikom in Jesenice Blažem Račičem ter direktorjem Splošne bolnišnice Jesenice Markom Toplakom. Tema pogovora bo regijska bolnišnica na Gorenjskem. Minister za zdravje bo obiskal tudi Zdravstveni dom Radovljica.

Letos prenovljeni Čebelarski muzej Radovljica z novo celostno in interdisciplinarno zasnovano razstavo bo obiskal minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

V radovljiški občini  se bosta danes mudila tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti minister Janez Cigler Kralj v CUDV Radovljica in begunjskem Elanu ter državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje Zlatko Ratej na Okrajnem sodišču v Radovljici.

Oglejte si tudi