Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

V stari lekarni iznajti eliksir mladosti

Na Linhartovem trgu v Radovljici so se letošnjega junija odprla vrata Lekarniškega in alkimističnega muzeja, ki obiskovalce popelje v skrivnostni svet starih lekarn, zdravil in zdravilnih snovi, ljudske medicine, kozmetike, parfumerije, alkimije in mistike.
Muzejska zbirka zajema opremo lekarn iz 18. in 19. stoletja, lekarniški in alkimistični laboratorij, etnološko zbirko ljuskega zdravilstva na našem ozemlju, predstavitev posameznih zdravilnih snovi (materia medica), bogato zbirko možnarjev od 12. do 19. stoletja, tehtnic, uteži, dragocenih alborelov in farmacevtskih knjig od 15. do 19. stoletja, zbirko iz zgodovine kozmetike in parfumerije ter posamezne eksponate iz antične, perzijkse in azijske medicine.

Muzejska trgovina v skrivnostnem duhu starih lekarn je bogato založena z zeliščno kozmetiko, balzami, mazili, dišavami, čaji in eliksirji lastne proizvodnje ter čebeljimi izdelki, panjskimi končnicami in najrazličnejšimi lesenimi spominki in izvirnimi darili. Vstop v muzejsko trgovino je prost. 

Muzej je odprt vsak dan od 10:00 do 18:00, z izjemo torka. Odrasli boste za ogled odšteli 7€, otroci, študentje in upokojenci pa 4€. Če nas obiščete s skupino nad 10 ljudi, je vstopnina 4€ na osebo, z vodenjem pa 5€. 

Za voden ogled se je potrebno predhodno naročiti po e-pošti, telefonu ali kar osebno v muzeju. 

Kontakti:
E-mail: lekarniski.muzej@gmail.com
Telefon: +386 (0) 59 198 615
Spletna stran: https://www.mioba.si/lekarniski-muzej
Facebook: https://www.facebook.com/staralekarna/
Instagram: https://www.instagram.com/staralekarna/


V prihodnjih mesecih lahko pričakujete tudi poučne in praktične delavnice, ki se bodo odvijale v okviru Lekarniškega in alkimističnega muzeja.

Vabljeni, da pridete in odkrijete svoj eliksir mladosti. 

Oglejte si tudi