Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Učenci Matjaža Kokalja z Ovsiš pri Podnartu zopet z odličnimi rezultati!

GORENJSKI PRVAK 2023 in ABSOLUTNI ZMAGOVALEC Zlate harmonike Bled 2023 je postal Gašper Komac iz Križev pri Tržiču, zmagovalec občinstva pa Filip Pintar z Dobravice, Podnarta

V soboto, 6. maja, na svetovni dan harmonike, je v Festivalni dvorani na Bledu premierno potekalo tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko Zlata harmonika Bled 2023. Tako sta letošnje tekmovanje organizirala Občina Bled in Javni zavod za Turizem Bled v sodelovanju z Zvezo diatonične harmonike Slovenije. Tekmovanje harmonikarjev je potekalo v 8. starostnih kategorijah, vsak izmed njih pa je zaigral skladbo po lastnem izboru v dolžini 4 minut. Tekmovalci so se tako potegovali za nagrado absolutnega zmagovalca Zlate harmonike Bled, za naziv Gorenjskega prvaka in za zmagovalca občinstva.

Tekmovanje je ocenjevala tričlanska strokovna komisija, in sicer:
Janez Fabijan – harmonikar, dolgoletni mentor diatonične harmonike, predsednik Strokovnega sveta pri ZDHS in predsednik strokovne komisije;
Jože Burnik – harmonikar in komponist s številnimi priznanji in nagradami doma in po svetu;
Klemen Rošer - harmonikar z izjemnimi uspehi v evropskem in svetovnem merilu, odličen mentor, skladatelj, predsednik Zveze diatonične harmonike Slovenije.

Gašper Komac iz Križev, ki deluje pod mentorstvom akademskega profesorja glasbe Matjaža Kokalja, je tudi tokrat pometel z vso konkurenco. Z venčkom Diatonika potpuri je dosegel 99,5 točk in postal Gorenjski prvak 2023 in Absolutni zmagovalec Zlate harmonike Bled 2023. Filip Pintar, prav tako Kokaljev učenec, je postal zmagovalec občinstva in svoje skupine, Aljaž Mauko iz Posavca pa jeprejel Zlato priznanje in osvojil 2. mesto v II. skupini.

Iskrene čestitke!

AVTORICA ZAPISA: Maja Tekavec

FOTO: Bled Slovenija, Aleš Mauko

Oglejte si tudi