Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Spoznajte adrenalinske užitke in kulinariko Radovljice

Tako obiskovalci občine kot njeni prebivalci se dostikrat sprašujejo kje preživeti sobotno popoldne in kam se odpraviti na lep poletni dan. Ne izgubljajte več časa z razmišljanjem in se raje odpravite na lepše, saj smo za vas zbrali najbolj priljubljene destinacije v tej občini.
Turizem ima v Radovljici zelo pomembno vlogo. Temelji na naravnih, kulturnih in rekreativnih zmogljivostih. Že leta 1908 se je lahko pohvalila s turističnim vodnikom v slovenskem jeziku, ki je že takrat pohvalil prenočitvene zmogljivosti, gastronomijo in rekreacijske možnosti.

 

Za adrenalinsko avanturo se lahko lotite raftinga ali miniraftinga, kjer se spustite po divji vodi in premagujete brzice v gumijastem čolnu, ki ga z veslom upravlja izkušen vodnik. Če zaupata v svoje sposobnosti pa se po Savi lahko spustite tudi s kajaki z ali brez nadzorom inštruktorja. Po naravnih toboganih, slapovih in soteskah se lahko spustite tudi v vodni pustolovščini imenovani soteskanje ali canyoning. Če se ne želite zmočiti, pa imate na voljo še adrenalinski vrtoglavi spust po hribu v velikanski žogi Zorb-ball in akcijsko avanturo pri streljanju s Paintball.

 

Bolj umirjenim je na voljo hoja ali kolesarjenje po pisanih travnikih in zelenih gozdovih Radol'škega podeželja, kjer lahko vidite tudi Lipicance na paši.

 

Če vas namesto narave bolj zanima kultura, se odpravite na ogled Radovljice, po kateri vas bo popeljal izkušen lokalni vodnik. Obiskali boste gotsko taverno, kapelo Edith Stein in Baročno dvorano v Radovljiški graščini.

 

Ko si želite oddahniti od mestnega direndaja in se vrniti v naravo, si oglejte čebelji ples in prisluhnite o Kranjski sivki in zdravljenju s čebelami. Nato skočite po jagode k teti Aniti in na jagodno sladico v dvorec Lambergh. Nato še obiščite modro ženo in spoznajte zdravilno moč zelišč, ki so jo poznali naši predniki.

 

Za konec obiščite še ekološko kmetijo na Brezjah, kjer lahko celo izdelate svoj lastni produkt. Ko ste v Brezju, pa vsekakor ne smete preskočiti obisk Bazilike Marije Pomagaj, ki je največji romarski kraj v Sloveniji.

 

Ker ste sedaj že gotovo lačni, se ustavite še v restavraciji Vile Podvin, kjer vam bodo ponudili tradicionalne slovenske jedi in napitke, narejene iz sezonskih sestavin z domačega vrta in okoliških kmetij.

Oglejte si tudi